Prydnader från Richard Perssons grav har stulits vid Huddinge kyrka, berättar Kerstin. Foto: Pia Bispo

Kerstin om stölderna vid sonens grav: ”Hemskt”

Uppgrävda plantor och försvunna dekorationer. Den senste tiden har flera stölder inträffat på gravar i Huddinge. Kerstin Persson berättar om sorgen när hon nyligen upptäckte att blommor stulits från hennes sons grav. – Blommorna var väldigt vackra. Jag är chockad att någon har grävt upp dem, säger hon.

  • Publicerad 10:09, 23 okt 2018

Kerstins son Richard avled hastigt, i en blodförgiftning, när han var 38 år gammal. Kerstin Persson går till graven flera gånger i månaden.

– Jag sköter om graven. Min son hade hela livet framför sig när han dog. Vi hann inte i tid till sjukhuset och han var fullt frisk när jag såg honom sist, säger hon.

Ett hjärta stals

Att gå till graven vid Huddinge kyrka är som terapi för henne. Därför blev också sorgen stor när Kerstin Persson nyligen, för andra gången, upptäckt hur någon stulit något från graven.

– I våras var det ett hjärta från Indien som någon tog. Och nu två vackra blommor som jag planerat. Det är hemskt. Just att någon grävt upp dem. Jag kan inte tänka mig att det var djur som gjort det, säger hon.

Huddinge kyrka.

Ser sällan stölder

Jannica Lennmark jobbar på kyrkogårdsförvaltningen vid Huddinge kyrka. Hon säger att kyrkogårdspersonalen sällan ser när stölder sker men att de får höra om det från anhöriga.

– Det händer att blommor försvinner, men det är ovanligt att gravar blir vandaliserade. Vi som sköter gravarna är inte här på helgen, och det kan vara då sådant här händer, säger Jannica Lennmark.