Kerstin och Bertil firade med guldkant

Kärsdala äldreboende är ett toppenboende. I alla fall om du får tro pensionären Kerstin Fitger. Nu har hon, Bertil och de andra pensionärerna firat med tårta att boendet fått kommunens hedersutmärkelse.

  • Publicerad 13:45, 15 feb 2017

Boendet i Tullinge fick uppmärksamhet i både Norge, Danmark, Island och Estland efter ett Facebook-inlägg som tog fullständig skruv förra året. Facebook-inlägget visade 93-årige Alfred som var ute med en anställd på boendet för att ta en öl. Alfred fick frågan vad han ville göra – och valde en pilsner i centrum.

– Myten om att alla äldre ska spela bingo … är just bara en myt, i alla fall hos oss, sade Hans Nygren, enhetschef på Kärsdala då när inlägget spreds som mest i sociala medier.

Nu har boendet fått vård- och omsorgsförvaltningens hedersutmärkelse. Och enligt pensionären Kerstin Fitger som ringde tidningen för att tipsa om detta, så är utmärkelsen inget annat än rätt. Häromdagen firade hon och de andra pensionärerna med kaffe och tårta. Enligt motiveringen så ger boendet ”guldkant” i vardagen.

– Jag trivs bra här. Vi har bra personal och god mat, säger Kerstin Fitger.

Är det något speciellt som ger guldkant?

– Det arrangeras någon fest lite då och då, pubaftnar och så, berömmer Kerstin.

Fakta

"Guldkant i vardagen"

”Kärsdala vård- och omsorgsboende har visat på engagemang genom att utifrån brukarens önskemål skapa guldkant i vardagen. Att lyssna och skapa möjligheter som till och med uppmärksammas av utländsk press visar på ett gott arbete som sätter brukaren i fokus och Botkyrka på kartan.”

Förvaltningens motivering