Kommunalråden Ebba Östlin (S) och Myrna Perssson (MP) möter Kerstin Macke Eriksson. Foto: Anders Björklund

Kerstin gav kommunalråden 534 personers krav

Heta känslor vädrades när en liten skara Tumbabor besökte kommunhuset för att lämna över 534 namnunderskrifter. Deras krav är avfallshanteringen i Kassmyragropen i Tumba stoppas.

  • Publicerad 08:45, 4 maj 2018

Kerstin Macke Eriksson ledde torsdagens manifestation vid kommunhuset i Tumba. Med sig hade hon en 534 namnunderskrifter för att stoppa avfallshanteringen i Kassmyragropen.

Både politiker och tjänstemän från kommun och Södertörns brandförsvarsförbund fanns på plats för att möta Tumbaborna.

”Måste finnas vägar”

Kerstin Macke Eriksson hänvisade till både miljölagar och föreskrifterna för Segersjös vattenskyddsområde när hon framförde Tumbabornas krav på att verksamheten stoppas.

– Det måste finnas vägar för kommunen att gå vidare med det här. Vi har 300-400 personer runtomkring som mår dåligt, sade Kerstin Macke Eriksson.

Avfallshanteringen i Kassmyragropen. Foto: Privat.

Lämnade mötet

Enligt kommunen sker dock företagets verksamhet inom ramen för vad som är tillåtet, men de boende uppmanades att anmäla olägenheter. De personer som kommit till manifestationen med Kerstin Macke Eriksson lämnade till slut träffen med mycket upprörda känslor.

– Det problematiska är att  vi inte kan göra något just här och just nu. Oavsett vår politiska vilja så måste vi följa lagstiftningen. Vi vill heller inte se den här verksamheten i området på det här sättet, sade kommunstyrelsens ordförande Ebba Östlin (S).