Kenta Ohlsson beskriver tiden i Hammarbys A-lag som den viktigaste i hans liv. Foto: Malin Hedenäs

Kenta och Billy Ohlsson släpper bok om Bajen

Hammarbylegendarerna Kenta och Billy Ohlsson släpper en bok i höst. Titeln är ”Bröderna Ohlsson – sex decennier i Bajens tjänst”.

  • Publicerad 11:00, 30 aug 2016

Bröderna ”representerar ett stycke viktig klubbhistoria”, skriver Billy Ohlsson i boken.

”Allt handlade om kärlek till Hammarby, riktig kärlek. Det jag och Kenta stod för finns inte längre, ett sätt att vara, en jargong, ett sätt att spela fotboll på, med mycket teknik, tunnlar, roliga grejer. I dag spelar klubbtillhörigheten ingen roll, fotbollen är ett jobb. Men för oss spelade det roll, det var en livsstil.”

Kenta Ohlsson skriver: ”Den lyckligaste tiden i mitt liv var när jag spelade i Hammarbys A-lag fram till 35 års ålder och vore jag 17 år i dag skulle jag utan tvekan göra om det. Den fotboll vi spelade runt 1980 fanns inte förrän vi uppfann den. En helt överlägsen anfallsfotboll. Ett av Sveriges bästa lag genom tiderna. Jag spelade min sista match för 33 år sedan och jag tillägnade hela mitt liv åt Hammarby, men har fått – och får fortfarande – så mycket tillbaka. Att få vara med och bygga Bajens identitet och lära känna Nordens bästa publik är en ära bortom allt.”

Boken är skriven tillsammans med journalisten Tore S Börjesson. Han var en av huvudskribenterna i Hammarby Fotbolls 100-årsbok och har även skrivit rockstjärnan Dregens biografi.

Boken släpps på Idrottsförlaget i samband med Bokmässan i Göteborg 22-25 september.