När rockbandet H.E.A.T släppte sin första platta var Kenny Leckremo sångare. Han blev även kvar i bandet på andra albumet, "Freedom rock".

2010 lämnade han bandet, flyttade till England och senare till Spanien där han turnerade med showerna Symphonic rhapsody of Queen och History of rock. Det blev även en soloplatta, "Spectra", hösten 2018.

Men när Erik Grönwall efter tio år bestämde sig för att sluta som sångare fick Kenny frågan: Vill du komma tillbaka?

Han tvekade inte.

– Det var självklart för mig att tacka ja. Det blir jättekul att nu bli en del av bandets framtid, och inte bara dess historia.

Följt bandet

Under alla år har han följt bandet och haft koll på vad de gjort.

– Jag har hållit mig i "loopen". Vi är polare sedan många år och har i praktiken vuxit upp tillsammans.

De träffades på musikskolan Rytmus när de var 16 och fem år senare blev H.E.A.T verklighet.

– När vi startade vår resa var vi ingenting. Vi var bara ett gäng grabbar som älskade att spela hårdrock.

Alla medlemmar är i stort sett uppvuxna i Väsby, där de också repade. Så det blev en hel del övernattningar där för Kenny, som bodde i Haninge.

– Jag har bott med basisten Jimmy, med förra gitarristen Erik, jag har sovit på folks soffor i Väsby. Det var en väldigt bohemisk tid. Men nu kanske det är dags att bli Väsbybo på riktigt, säger han och skrattar.

När bandet startade upplevde de att det fanns mycket backning och resurser från kommunen.

– Det gäller att skapa en miljö där band kan existera, med utrymme att repa och framträda. Vi repade i Fadderbyn, där fanns det flera replokaler och en scen. Tyvärr är ju den nedlagd sedan flera år.

Tänka om

Men den som tror att Väsbys rocktid bara stavas 80-tal och Europe får tänka om.

– Här finns jättemånga aktiva band och Väsby har en av de starkaste rockpublikerna i hela Stockholm. Upplands Väsby är en riktig rockcentral, säger Kenny Leckremo.

Vad händer framöver för H.E.A.T?

– Erik har gjort ett fruktansvärt bra jobb med bandet. De har verkligen etablerat sig, spelat runt hela världen och skaffat en stor fanbase. Vi fortsätter på det hårdrocksspår grabbarna slagit in på. Nu jobbar vi med nytt material och har en stor Europaturné inplanerad nästa höst. Vi får se var världen är då.