Kennedy rördes till tårar under söndagens avtackningsceremoni på Tele2 Arena. Foto: Jens Kassnert

Kennedys tröjnummer pensioneras i tio år

I går hyllades Kennedy Bakircioglu av nära 32 000 grönvita fans när han spelade sin sista hemmamatch för Hammarby. Att fylla klubbikonens tröja blir inte lätt – och ingen kan ens försöka under de närmaste tio åren. Under avtackningen meddelade Hammarby att tröjnummer 10 pensioneras i ett decennium.

  • Publicerad 08:53, 5 nov 2018

– Det här är någonting som jag aldrig kan beskriva, helt magiskt. Jag är så himla glad och stolt att jag fick det här avskedet, sa Kennedy Bakircioglu till HTV efter matchen.

Han blev inbytt med dryga kvarten kvar och var med om att se till att Hammarby vann matchen mot BK Häcken (1–0), efter nickmål av Björn Paulsen, och ligger trea i tabellen inför sista omgången på söndag.

Arenan släcktes ner

Efter slutsignalen släcktes arenan ner och det var dags för avtackning av Kennedy, av många ansedd som den störste Hammarbyspelaren någonsin.

Allt ljus på Kennedy. Foto: jens Kassnert

Fotbollsprofiler som Zlatan Ibrahimovic och svenske förbundskaptenen Janne Andersson, liksom populära Bajenspelare som Pa Dibba och Erik Israelsson, skickade hälsningar till Kennedy via storbildsskärmen.

Kennedy rörd till tårar

Och när Hammarby Fotbolls ordförande, vd och sportchef höll hyllningstal samtidigt som publiken på läktarna sjöng ännu en gång sjöng ”Ooh aah Kennedy, säg ooh aah Kennedy” kunde 38-åringen inte längre hålla tillbaka tårarna.

Under avskedsceremonin meddelade sportchefen Jesper Jansson att Kennedy Bakircioglu får en i fotbollssammanhang mycket ovanlig hyllning.

Ingen ny nummer tio de närmaste tio åren

Det är inte bara Kennedy som ”pensioneras” efter säsongen utan Hammarby Fotboll pensionerar dessutom hans tröjnummer 10 i tio år.

Kennedys allra sista match i Bajentröjan spelas på söndag, den 11 november, då Hammarby möter Östersunds FK på bortaplan.

Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!