Kennedys ölfirande sprids över hela världen

Hammarbys Kennedy Bakircioglu satte en frispark från 29 meter mot IFK Göteborg. Men det var målfirandet som blev en världsnyhet.

  • Publicerad 13:56, 2 okt 2018

Hammarby vann mot IFK Göteborg med 3-0 och det var just det sista målet som verkligen stod i fokus efter matchen. Frisparksspecialisten Kennedy Bakircioglu blev inbytt och gjorde ett av Allsvenskans snyggaste mål i år – en frispark i krysset från 29 meter.

– Det känns jättebra, jag är både glad och stolt. Det var ett tag sedan jag fick hoppa in och det var bara att ta chansen, säger Kennedy till Hammarbys hemsida efter matchen.

Frisparksmålet blev det 50:e målet i Allsvenskan för honom. Och mot just Göteborg har det blivit tre nästan identiska frisparksmål i rad.

Den satt precis där den ska sitta

Kennedy Bakircioglu

– Jag hade en bra känsla och som alltid när jag ska slå en frispark vet jag att det kommer att bli något farligt av det. Jag trodde på mig som jag alltid gör och det blev ju bra. Den satt precis där den ska sitta, säger Kennedy Bakircioglu.

Firandet gjorde Kennedy till kändis

Men det var firandet efter målet som stal rubrikerna världen över. Kennedy sprang mot fansen för att fira och fick då en plastmugg med öl kastad till sig. Utan att spilla ut innehållet svepte han resten av innehållet innan han kom fram till supportrarna. Och ett vilt firande bröt ut.

– Mitt i firandet så tittar jag upp bara fångar ett glas öl. Jag tycker det var en häftig grej så jag bara drack av det som var kvar. När man ser hela sekvensen efteråt var det ett rätt grymt firande.

Tidningar i flera länder har skrivit om målfirandet, bland annat i England, Norge och Brasilien. Brittiska Daily Mail skriver bland annat att Kennedy var förtjänt av att ta en klunk öl.

Norska TV2 rubricerar med: ”Otroliga scener i Sverige: firande drömmålet med en slurk öl”.

Det var inte bara internationella medier som uppmärksammade målet. Även Hammarbys tränare Stefan Billborn brast ut i ett leende, något han mycket sällan gör vid mål.

Får stort stöd av supportrarna

Supportrarna var på tårna redan när Kennedy blev inbytt och sånger om Bajenikonen ekade på arenan. Många som går på Hammarbys matcher vill se mer speltid för Kennedy då det är hans sista säsong och inte så matcher kvar av serien.

– Jag vill ha ett bra minne av mitt sista år, det har jag sagt förut. Vill avsluta på ett fint sätt och det här känns som en saga på något sätt. Jag är glad att jag kunde ta vara på den chansen.

I och med segern mot Göteborg tog Hammarby tillbaka tredjeplatsen vilket ger spel i Europa om laget kan hålla den positionen eller bättre.

– Jag vill bidra både på och utanför plan, vilket jag har gjort. Jag har inte gnällt över för lite speltid. För min del ser jag varje match som en final. Och jag gör allt för laget med och försöker göra det så bra som möjligt.