Kennedy Bakircioglu i vårderbyt mot AIK 2016. Foto: Mostphotos

Kennedy om hysteriska derbyt och guldchansen

Åtta segrar, en oavgjord. 25 av 27 poäng. Hammarby är på väg att jogga – nej, rusa – hem årets allsvenska. Men först: ett hysteriskt derby mot tabelltvåan AIK inför ett fullsatt Tele2.

  • Publicerad 11:04, 20 maj 2018

Hammarby har inlett den allsvenska säsongen i galen form och är klar tabelletta inför vad som snackats upp som århundradets derbyfajt: Tabellettan mot tabelltvåan. Seriens bästa offensiv mot seriens bästa försvar. Hammarby mot AIK. Om matchen kan bli säsongsavgörande? En seger och Bajen har nio poäng ner till Stockholmskonkurrenten.

– Det är klart att det surras överallt. Bajen ligger etta, AIK tvåa. Men om jag ska vara ärlig så har man vant sig efter alla derbyn man gjort, säger Kennedy Bakircioglu, som troligtvis får se matchen från läktaren på grund av en fotskada.

”Jävligt nervöst att stå bredvid”

– Det är det värsta. Jag blir jävligt nervös av att stå bredvid och titta på matcher. Det är knappt att jag kan fokusera på matchen. Så har det alltid varit för mig.

Seriens bästa offensiv mot seriens bästa defensiv. Vad förväntar du dig för matchbild?

– Jag tror att det kommer bli väldigt tufft med mycket dueller och närkampsspel. Det blir små marginaler som avgör. Jag hoppas att de marginalerna är på vår sida, men det kommer bli tufft, säger Kennedy.

Vill avsluta med nytt SM-guld

2001 var han med och förde Hammarby – som då tog en poäng på fyra derbyn – till ett historiskt SM-guld. Nu gör trotjänaren sin tolfte och sista säsong i klubben. Och tanken på ett nytt guld har slagit honom.

– Ja, alltså vi vet ju att frågan om vi tar guld kommer komma. Den här starten är ju helt magiskt. Vem hade trott att vi skulle ha åtta av nio segrar? Det är ett grymt facit. Men det är 21 matcher kvar. Vi måste vara ödmjuka och göra jobbet. Och det är tränarna jäkligt bra på att visa, de på något sätt väcker oss hela tiden så att vi inte svävar iväg.

Så… Blir det SM-guld för laget som vinner derbyt?

– Ja, vi får se, jag vågar inte säga så mycket mer än att vi tar en match i taget, skrattar Kennedy.

Kennedy Bakircioglu och Hammarby får börja vänja sig. Efter årets säsongsstart och en eventuell derbyseger så är frågan befogad: Hur långt räcker det egentligen?