Kennedy har lagt skorna på hyllan och kommer stötta Hammarby från läktaren framöver. Foto: Stefan Källstigen

Kennedy: ”Inte alltid lätt att spela i Hammarby”

Kennedy Bakircioglu om Haningekillen Dusan Jajic chanser att ta en plats i Hammarby 2019. Kennedy har spelat sin sista match i Hammarbytröjan och hade velat avsluta med en vinst för att ta ut Bajen i Europa. Så blev det inte.

  • Publicerad 13:17, 14 nov 2018

Hammarby spelar ikväll U21-final mot BK Häcken på Hammarby IP. Hela 13 spelare från A-laget är uttagna i truppen, inklusive Dusan Jajic som ju varit utlånad till IK Frej under säsongen, och fem spelare från U19-laget.

Kennedy Bakircioglu ser potential i Dusan Jajic men för att kunna axla den före detta kaptenens roll behöver Jajic först ta en plats i laget, vilket enligt Kennedy inte är helt lätt.

– ”Dulle” har kvalitéer, han är en duktig spelare. Han har förutsättningar och kapacitet för att kunna ta nästa steg men med Allsvenskan och Hammarby är det tufft. Det är inte alltid lätt att spela i Hammarby, hoppas att han tar vara på chansen när den dyker upp, säger Kennedy om 20-åringen från Haninge.

Dusan Jajic säsong i Frej får summeras som mycket väl godkänd. Han har fått mycket speltid och varit en viktig kugge i Täbylaget som klarade sig kvar i Superettan.

– Det har nog varit nyttigt för honom att spela det här året i Frej där han har kunnat visa sina kvalitéer och det verkar ju ha gått bra.

Slutade fyra i Allsvenskan

Hammarby kom fyra i Allsvenskan vilket är klubbens bästa resultat på 12 år. Ändå var det deppigt i Bajenland. Under 29 omgångar av 30 låg Hammarby på en Europaplats, trea eller bättre. Eftern den sista matchen stod det klart att Bajen blev fyra.

Det var inte bara supportrar som deppade. Spelarna i Hammarby hade gärna tagit en Europaplats. För Kennedy del var matchen borta mot Östersund hans sista framträdande i laget.

– Vi får ta cupen istället. Då är jag på läktaren och hejar på grabbarna, säger Kennedy Bakircioglu.

Trots att Kennedy inte kommer att spela mer för Hammarby hade hade gärna sett att Bajen tog Europaplatsen.

– Jag hade velat vinna den matchen till vilket pris som helst. Det blev inte så tyvärr vilket var väldigt tråkigt och vi var mycket besvikna efteråt. Det var ingen rolig avslutning om man säger så. Men vi får ta cupen istället.

Det där tifot är något jag aldrig kommer att glömma

Kennedy

När Kennedy nu lämnar Hammarby lämnar han också efter sig ett tomrum. Hans sista match på Tele2 Arena är något som har etsat sig fast i minnet på honom och på många supportrar.

– Jag är otroligt glad och stolt över att tifogruppen har tagit sig tid till att visa mig sin uppskattning och hur mycket jag betyder för de här människorna och hur mycket vi har gjort tillsammans.

När Kennedy ledde laget in på arenan innan matchen uppenbarade sig ett av tidernas vackraste läktararrangemang.

–Det där tifot är något jag aldrig kommer att glömma. Kärleken och passionen jag och fansen har haft till varandra och det var fantastiskt att se, säger Kennedy.