VÄSBY FF. Rapparen Ken Ring blir ny klubbchef. "Livet är fotboll. Nu kör vi en storsatsning på ungdomarna." Foto: Claudio Britos

Ken Ring vill göra Väsby FF till norra Stockholms största klubb

Han gör det för att han älskar fotboll mer än musik – och vill få fler unga att känna samma kärlek till sporten. Nu går rapparen Ken Ring in som ny klubbchef för Väsby FF.

  • Publicerad 06:15, 29 jan 2022

Vi vill inte konkurrera med andra föreningar i Väsby, alla behövs.

Blåsvarta Väsby FF är kommunens yngsta fotbollsklubb, men kanske den snabbast växande. Nu kommer ytterligare en kraft in: rapparen Ken Ring. Han är, kanske lite otippat, ny klubbchef.

Vi träffar honom och sportchef Antonio Castillo en kylig eftermiddag vid hemmaarenan Vilundavallen. Strax intill ligger den fullstora fotbollshallen som invigs i vår.

– Jag brinner för fotboll och för att hjälpa barn och ungdomar in i sporten. Vi har redan kommit i gång med fotbollsskolan för de yngre, intresset har varit enormt. Just nu har vi 120 barn under 10 år inskrivna, säger Ken Ring.

Vad har då en rappare för kunskap om fotboll? Ganska mycket, visar det sig. Ken Ring jobbar redan nu, vid sidan om musiken, med att vara konsult åt unga talanger.

Fram till i somras jobbade han med en klubb i division ett, Linköping City.

– Min tanke är att fotboll inte ska kosta. För de ungdomar som vill spela på högsta nivån kostar det tusentals kronor. I stället kan man bygga upp en modell med sponsring och föräldraengagemang.

PLANER. I det lilla kontoret i Vilundaparken på Husarvägen smider Ken Ring och Antonio Castillo stora planer för Väsby FF. Foto: Claudio Britos

Inte helt självklart

Att börja jobba med Väsby FF var inte helt självklart för rapparen.

– Efter lite funderande tackade jag ja till att bli klubbchef. Det är helt ideellt.

Och visionen är stor. Tillsammans med sportchef Antonio Castillo vill han på sikt bygga norra Stockholms största fotbollsförening.

– Vi börjar bygga underifrån med gratis fotbollsskola, som vi kör i Messingen, på Vilundavallen och senare i nya fotbollshallen. Alla barn får fotboll, träningskläder, vattenflaska. Vi har även ett A-lag, säger Ken Ring.

Sportchefen Antonio Castillo kommer från AIK och har jobbat med fotboll i många år.

– Det är klart att en värvning som Ken Ring gör att folk blir nyfikna. VI har fått väldigt bra respons.

SATSAR. Rapparen Ken Ring och Antonio Castillo, från AIK, kände till varandra sedan tidigare. Nu satsar de på Väsby FF ihop. Foto: Claudio Britos

Antonio "Ante" Castillo, sportchef i Väsby FF. Foto: Claudio Britos

Ken Ring, ny klubbchef i Väsby FF. Foto: Claudio Britos

Ska leta sponsorer

Kens roll blir bland annat att dra i affärstrådar och leta sponsorer.

– Jag blir som ett paraply för allt, säger han och skrattar.

Enligt Ken Ring finns det ett sug efter en stor förening i centrala Väsby.

– Vi har Runby IF på västra sidan och BSK på östra. Centralt finns redan Parsian och Wäsby FC, men vi kan komplettera varandra.

Ken Ring växte upp i Hässelby och när mamman gick bort i cancer när han var 14 hamnade Ken i en stökig tillvaro.

– Alla har en historia, en bakgrund. Men jag hoppas att ingen dömer mig för den jag var. Jag gör det här för barnen. Sport och musik räddade mig, då kan det rädda andra.

Lämnar du musiken för fotbollen?

– Jag bytte livsstil 2020. Den gamla livsstilen gick hand i hand med musiken, så det blir svårt att fortsätta i samma utsträckning. Men jag har spelningar inbokade. Jag har ju en familj att försörja, pengar måste in.

ÖPPNAR DÖRRAR. Kanske kan Ken Ring fungera som dörröppnare för att klubben ska växa? Sportchef Antonio Castillo är med på satsningen. Foto: Claudio Britos

Väsby FF

Bildades 2019.

Har runt 220 medlemmar, vilket gör den till tredje största fotbollsklubben i Väsby efter BSK och Runby IF.

Har ett A-lag herr i division 7 och två ungdomslag: P2012 och P2014.

Verksamhetsidé: Väsby FF:s ungdomsfotboll ska ge förutsättningar för alla barn/ungdomar att bli bra fotbollsspelare, ledare, tränare eller domare. Det ska finnas möjlighet att satsa på elitfotboll eller att ha fotbollen som en meningsfull fritidssysselsättning. Verksamheten ska vara öppen för alla.

Visa merVisa mindre

Ken Ring

Bor: På gränsen mellan Vallentuna och Upplands Väsby. "Jag ser Väsbyskylten från mitt hus."

Ålder: Fyller 43 den 29 januari.

Familj: Sambo och sex barn.

Yrke: Rappare och musiker. Har gett ut 15 studioalbum och ett 30-tal singlar. Konsult åt unga fotbollstalanger.

Aktuell: Ny klubbchef i Väsby FF. "Föreningen växer snabbt. Från ett 50-tal aktiva för 1,5 månad sedan till 220 nu."

Visa merVisa mindre