Rapparen Ken Ring från Hässelby lägger ner sin musikkarriär. Foto: Mitt i

Ken Ring slutar med musiken

Hässelby-rapparen Ken Ring lägger ner musikkarriären. ”Jag har nu gjort musik i 20 år och det är dags för mig att lämna Ken Ring bakom mig”, skriver han i ett inlägg på Instagram.

  • Publicerad 11:40, 18 jul 2018

Rapparen Ken Ring från Hässelby lägger ner sin musikkarriär.

Under onsdagen gick artisten ut med nyheten i ett inlägg på sitt Instagram-konto.

”Efter mycket tankar, känslor, skratt och tårar har jag bestämt mig. Nästa album blir mitt sista i karriären. Jag har nu gjort musik i 20 år och det är dags för mig att lämna Ken Ring bakom mig.”, skriver han i inlägget.

Hans sista album med namnet ”Musiken” kommer under 2019. Nu vill han bland annat satsa på sin kafékedja Marley coffee, som slog upp portarna på södermalm under 2016.

På Instagram berättar han också om sina andra mål i livet.

”Jag har drömmar om en fotbollsakademi i Kenya, mitt hotell, kaffe odlingar, den största café kedjan i Sverige, skivbolaget, publishing och att börja jobba med mina producenter mot USA.”

Ville sluta för två år sedan

Redan 2016 berättade Ken att han ville sluta med musiken. Detta visade sig vara falskt då han i ett mejl till Expressen sedan berättade att han skulle släppa två nya album.

Men den här gången verkar Ken Ring mena allvar:

”Jag har sagt att slutet närmar sig ett tag nu och jag har känt det länge. Jag kommer avsluta med fanan på topp.”

Han avslutar inlägget med att tacka alla fans:

”Finns inget i världen som betyder mer än kärleken ni gett mig. Ni som backar mig. Tack!! Nu ska jag ge er mitt avsluta med mitt bästa album genom tiderna.”