IFRÅGASÄTTER. Dennis Ullström (KD) ifrågasätter pandemilagen som hans eget parti varit med och röstat igenom. Foto: Pressbild/Facebookinlägg

KD-politiker jämförde pandemilagen med Nazityskland

Dennis Ullström (KD), fullmäktigeledamot i Huddinge, skrev på sin Facebooksida att han var trött på "hycklande politiker" som fördömde stormningen av Kapitolium samtidigt som de röstat igenom den nya svenska pandemilagen, som utökar regeringens makt.

  • Publicerad 16:34, 13 jan 2021

Dennis Ullström (KD) är vice ordförande i grundskolenämnden och ledamot av kommunfullmäktige i Huddinge.

På sin Facebooksida – som inte är offentlig, men där han har över 700 vänner – skrev han häromdagen ett uppmärksammat inlägg som delats vidare på Twitter och kommenterats där.

Foto: Från Dennis Ullströms Facebooksida

Mitt i Huddinge har sökt Dennis Ullström som låter hälsa via KD:s politiska sekreterare i Huddinge att han inte vill kommentera vad han skrivit på sin privata Facebook.

I en kommentar i Twitter-tråden har han skrivit:

"Som alla kan se var kritiken jag lyfte mot politikernas bedömning av vad som utgör störst hot mot demokratin. Är det att den icke folkvalda regeringen som utser domarna till högsta domstolarna får ökad makt att inskränka människors rättigheter eller är det några galningar i USA?"

"KD står helt bakom pandemilagen"

Karl Henriksson (KD) är gruppledare för Kristdemokraterna i Huddinge. Han vill inte kommentera inlägget, men påpekar att KD står bakom pandemilagen.

– Vi i KD står helt och hållet bakom pandemilagen som beslutats med tillägget att alla beslut ska upp till riksdagen inom sju dagar. Jag delar inte Dennis åsikter i den här frågan.

Är det lämpligt av en förtroendevald politiker att uttrycka sig på det här sättet?

– Jag vill inte recensera vad folk säger och inte säger på Facebook, det är en generell inställning. Dennis har skrivit på sin privata Facebook. Jag delar inte hans åsikter, men jag vill inte recensera dem.