Redan innan nyåret klubbades Liberalernas valsedel vid partiets föreningsmöte. Birgitta Lindgren, som har varit med i politiken sedan 2010 i Danderyd, blir deras toppnamn.

– Det känns väldigt roligt och jag är stolt över det här eftersom jag har varit med ganska länge nu. Första gången jag valdes in var 1985, men jag har varit aktiv nu sedan 2010, säger hon.

Liberalernas valsedel

Norabon Annika Linde står på plats två och enebybergsbon Fredrik Pallin på plats tre, för Liberalerna i Danderyd.

Birgitta Lindgren (L) meddelar att de håller på att arbeta fram ett valprogram. Hon kan dock avslöja en viktig valfråga för henne, och partiet.

– Vi vill föra fram att vi i Danderyd ska ha en fast omsorgskontakt på kommunen för våra äldre. Man har tidigare infört äldrelotsar för att lösa sådant som behöver samordnas. Det behövs en person som kan hålla ihop det hela, säger hon.

Kristdemokraternas valsedel

Nyligen höll även Kristdemokraterna sin årsstämma, då man beslutade om valsedeln till valet i september.

Toppnamnet för partiet blir Stocksundsbon Sara Degrér, idag första vice ordförande i Miljö- och hälsoskyddsnämnden, och på plats två respektive tre, Håkan Johansson och Erika Svanström.

I ett pressmeddelande lyfter Sara Degrér fram trygghet och trädgårdsstaden som två viktiga valfrågor för deras lokalgrupp, inför valet.

"Trygghet och säkerhet är en mycket viktig fråga för oss och vi kommer dubblera budgeten och göra ännu mer satsningar" skriver hon.