KB:s säsong över efter mål i slutminuten i Haninge

Karlbergs BK:s hopp både tändes och släcktes på Torvalla IP i lördags. I över en timme var det KB som ledde gruppen och skulle få kvala vidare om en plats i division 1. Men i den 89:e minuten gjorde IFK Haninge 2–0 mot Hudiksvalls FF – ett mål som gjorde att KB tappade gruppsegern.

  • Publicerad 08:57, 12 nov 2018

– Vi har bara ett resultat att hoppas på, men det är inte omöjligt.

Så sammanfattade KB:s sportchef Lennart Sandahl läget inför lördagens avslutande match i kvalgruppen. För efter förlust med 1–2 mot Hudiksvalls FF och seger med 2–1 mot IFK Haninge hade KB endast ett enda resultat – hemmaseger med 1–0 – att hoppas på när IFK Haninge tog emot Hudiksvalls FF på Torvalla IP.

KB gruppetta i över en timme

I den 26:e minuten tog Haninge ledningen och KB var vidare som gruppsegrare. En aning tidigt mål då resultatet innebar att både Haninge och Hudiksvall behövde satsa framåt för att vinna gruppen, men 1–0 stod sig till paus och även en bra bit in i andra halvleken.

Först i den 89:e minuten gjorde IFK Haninge 2–0 – ett mål som innebar att KB:s möjligheter att vinna gruppen i ett slag var helt borta.

Stark KB-säsong, men nu är den över

– Om det inte går vägen så faller vi med flaggan i topp, sa Lennart Sandahl inför matchen, och det är bara att instämma.

KB har gjort en urstark säsong då man efter en poängmässigt svag inledning i division 2 norra Svealand radade upp segrar och till slut kom tvåa i serien med bara tre förluster – och endast 15 insläppta mål – på 26 matcher.

I kvalet blev den inledande förlusten borta mot Hudiksvalls FF alltför kostsam. KB:s säsong är över och det blir IFK Haninge – som till slut vann med klara 3–0 mot Hudiksvall – som får kvala mot lag 13 i division 1 norra (Karlslunds IF) om en plats i ettan 2019.


Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!