KB:s nystartade damlag skriver en framgångssaga

Karlbergs BK:s damlag startades inför säsongen i fjol och målet var att ta sig från division 5 till division 3 på två år. Nu är laget på god väg att lyckas.

  • Publicerad 11:52, 28 sep 2018

– Ja, vi vann division 5 i fjol och nu toppar vi division 4, så det här är en framgångssaga, säger lagets chefstränare Thomas Bahnson.

KB hade ett damlag tidigare, men ”projektet dog” för några år sedan berättar Thomas Bahnson.

KB:s anfallare Nishti Abbasi går upp och nickar mot IFK Stocksund. Foto: Karlbergs BK

Förra året beslutade klubben att starta på nytt, med målet att som ett första delmål nå division 3 på kortast möjliga tid.

Vann 13 av 14 i fjol

– Vårt äldsta flicklag var 15 år då så de var lite för unga, men vi lyckades rekrytera duktiga spelare från början. Och får man in vissa spelare så har de kontakter, och ju bättre det går desto mer ökar intresset.

Och bra har det gått. Förra säsongen tog KB hem division 5C med 13 segrar på 14 matcher.

– Stommen från i fjol har vi behållit, plus att truppen har kryddats med fem nyförvärv till i år, säger Thomas Bahnson.

Lokalrivalen enda hotet

När två omgångar återstår av division 4A leder KB serien med fem poäng före Vasastan BK. Det betyder att man behöver två poäng till för att definitivt säkra seriesegern och avancemang till division 3.

Första chansen är på söndag den 30 september då KB spelar borta mot IK Frej Täby, med avspark klockan 18. Sista seriematchen är IFK Stocksund hemma på Stadshagens IP den 5 oktober.

”Väl där sätter vi upp nya mål”

– Vi siktar förstås på att ta hem det och då har vi uppnått målet att spela i trean 2019. När vi väl är där sätter vi upp nya mål. Om det går som vi vill spelar vi i division 2 inom ytterligare två säsonger, säger Thomas Bahnson.

Och där kommer det att bli betydligt tuffare förklarar han.

– Ja, det är stor skillnad mellan lokala lag och lagen i division 2 som satsar och har en helt annan organisation.

KB:s formstarka herrar slåss också i toppen

Även KB:s herrar är inblandade i toppstriden, i sin serie division 2 norra Svealand. Laget har 16 segrar på de 18 senaste matcherna och har klättrat upp till andra plats, som innebär kval till division 1, bakom Vasalunds IF.

Trean IFK Stocksund lurar en poäng bakom KB med endast fyra omgångar kvar. Närmast ställs KB mot mittenlaget Täby FK hemma på Stadshagens IP klockan 14 på lördag, den 29 september.