KB:s kvalhopp lever efter seger i måstematchen

Karlbergs BK var piskade att vinna för att hålla liv i hoppet om division 1-spel nästa säsong. Och det blev seger, 2–1, mot IFK Haninge hemma på Stadshagens IP i lördags. Nu blir det en rysare för KB på lördag då kvalserien avslutas.

  • Publicerad 10:33, 5 nov 2018

– Jag tycker att killarna gjorde en beundransvärd match. Det har känts som vi har haft rejäl motvind i uppladdningen, det har knappt funnits något slut på oflytet, säger KB:s tränare Kalle Karlsson till klubbens hemsida och syftar på att en halv startelva haft problem med skador och sjukdomar inför matchen mot IFK Haninge.

Kvalserien inleddes förra helgen då KB föll med 1–2 borta mot Hudiksvalls FF. Resultatet innebar att man var tvungna att besegra IFK Haninge hemma för att ha en chans på gruppsegern.

KB mer effektiva än gästerna

Matchen var spelmässigt jämn, men KB var mer effektiva än IFK Haninge och i den 19:e minuten satte Marcus Peterson Kettler 1–0. Med 20 minuter kvar slog Peterson Kettler till igen och merparten av de 380 åskådarna på Stadshagen jublade.

380 åskådare, de flesta med rödvitt hjärta, var på plats på Stadshagens IP i lördags. Foto: Anders Jansson

Bara sju minuter senare reducerade emellertid IFK Haninge, och matchen slutade 2–1 till KB.

– Sett till chanserna var det nog rättvist att Haninge fick in sin reducering, säger Kalle Karlsson.

KB:s kvalöde i motståndarnas fötter

Resultatet innebär att KB har tre poäng och 3–3 i målskillnad inför den sista matchen, IFK Haninge mot Hudiksvalls FF på Torvalla IP på lördag.

Hudiksvalls FF har det i egna händer då seger eller oavgjort tar dem vidare. Och även IFK Haninge kan avgöra på egen hand. Vinner de matchen med två mål eller mer så tar de hem gruppsegern, liksom vid uddamålsseger (med undantag för 1–0).

Hoppas på 0–0 länge på Torvalla IP

För KB återstår bara att nervöst följa matchen från sidan, och hoppas på att IFK Haninge vinner med 1–0.

– Vi har bara ett resultat att hoppas på, men det är inte omöjligt. Hudiksvall går ju vidare på kryss så vi kan hoppas att de lägger sig på försvar, håller 0–0 länge, och att Haninge gör 1–0 sent i matchen. Blir det 1–0 tidigt så lär det inte stå sig, då måste båda lagen göra mål och det blir nog lite Hawaii, säger Lennart Sandahl, sportchef i KB, till Lokaltidningen Mitt i.

Åker ni ut till Torvalla och kollar?

– Ja, absolut, vi ledare åker, och de flesta spelarna också tror jag. Vi vet att oddsen är dåliga, men om det inte går vägen så faller vi med flaggan i topp.

Skulle bollen rulla KB:s väg på lördag så att de rödvita slutar etta i kvalgruppen så går man vidare till kvalomgång 2. Där gör man upp i ett dubbelmöte med laget som slutar på 13:e plats i division 1 norra, och segraren spelar i division 1 nästa säsong.