GULDFIRANDE. Guldhattarna åkte på efter slutsignalen. Foto: Linnea Björk

KB:s damlag klara för division 1

Tre seriesegrar på fyra säsongen. Karlbergs BK:s damlag är klara för division 1-spel nästa säsong.

  • Publicerad 12:19, 11 okt 2021

2017 återuppstod Karlbergs damlag. Till nästa säsong spelar de i division 1. En imponerande resa som kröntes i helgen med säkrad serieseger med tre omgångar kvar efter vinst mot Telge med 6-1 inför storpublik, 300 personer, på Stadshagen. Efter slutsignalen utbröt ett stort jubel och guldhattarna åkte fram. KB som var nykomlingar i division 2.

KB:s nystartade damlag skriver en framgångssaga

-- Vi firade i omklädningsrummet med skumpa och musik. Men tjejerna har inte velat ta ut något i förskott så vi kommer vänta tills serien är färdigspelad innan vi firar ordentligt, säger Thomas Andrén Bahnson, huvudtränare och sportchef för damlaget.

-- Det var verkligen både en glädje och lättnad. Även om vi var nykomlingar så har vi ändå haft ett favoritskap efter att vi visade i början av säsongen att vi var att räkna med. Många har antingen velat så oss tappa det eller förväntat sig att vi skulle ta hem det.

Enligt honom är hemligheten bakom alla avancemang att hela tiden ligga steget före.

-- När vi var i trean hade vi egentligen en division 2-trupp, nu har vi haft en division 1-trupp. Vi har hela tiden byggt för nästa nivå. Det som har avgjort i år är också att alla spelare i truppen, förutom några skador, har varit tillgängliga till varje match. Vi har hittat en kemi på planen som är få förunnat.

Läs mer om klubbens avancemang och hur de ser på framtiden i lördagens papperstidning.