KB:s tränare Kalle Karlsson. Foto: Pekka Pääkkö

KB-tränaren: ”Kvalet lever trots nederlaget”

Trots stort spelövertag föll Karlbergs BK med 1–2 mot Hudiksvalls FF i snöyran på Glysis Sparbanken Arena i lördags. Tränaren Kalle Karlsson har dock inte gett upp hoppet i kvalet. Seger i nästa match, IFK Haninge hemma på Stadshagen på lördag, kan fortfarande räcka för att nå division 1.

  • Publicerad 09:41, 29 okt 2018

– Kvalet lever för oss, trots nederlaget. Vi måste besegra Haninge, och det blir tufft, men gör vi det så finns chansen till avancemang, säger Kalle Karlsson till KB:s hemsida.

För första gången någonsin hade KB en supporterbuss med sig när kvalserien inleddes i Hudiksvall i lördags. När matchen började var det hemmalaget Hudiksvalls FF som parkerade bussen.

Hemmalaget mer effektiva

Kyla och snöoväder tycktes inte hämma KB som tog ett bastant grepp om matchen i framför första halvan av första halvlek, men rena målchanser var det ont om mot ett samlat hemmaförsvar.

I stället var det Hudiksvalls FF som tog ledningen i den 24 minuten. Strax därefter var Moonga Simba nära att nicka in 1–1 för KB, men det var Hudiksvalls FF som stod för effektiviteten i första halvlek och i den 38:e minuten gjorde de 2–0 i samband med en hörna.

”Det kändes helt ologiskt”

– Spelmässigt är vi i stora delar nöjda med det vi gör i första halvlek. Ändå går vi till paus med 0–2-underläge. Det kändes helt ologiskt, säger Kalle Karlsson.

I andra halvleken kunde Hudiksvalls FF vara ännu bekvämare med att bara försvara och det var fortsatt svårt för KB att skapa chanser. I den 63:e minuten kom ändå en reducering då Richmond Sobrinhos skott ändrade riktning och ställde hemmalagets målvakt.

Straffseger kan få stor betydelse

Mot slutet tryckte KB på, men utan att lyckas få in en kvittering.

– Det känns verkligen surt att förlora en sådan här match när vi slarvar bort poängen. Att göra det vi gjorde i starten av matchen, trots snöfall och med det svåra underlaget det medförde, var imponerande. Vi hade total kontroll efter 20 minuter, men hade behövt komma till fler avslut i den perioden, säger Kalle Karlsson.

Efter matchen avgjordes en straffläggning som kan komma att bli avgörande om de tre lagen i kvalserien hamnar på samma poäng och målskillnad efter två spelade matcher var. Och här vann KB med 4–3, vilket alltså kan visa sig bli värdefullt.

KB tar emot IFK Haninge hemma på Stadshagen

Nästa match är Karlbergs BK mot IFK Haninge på lördag, den 3 november. Kvalserien avslutas helgen därpå då IFK Haninge spelar hemma mot Hudiksvalls FF.

Tvåan och trean får ta nya tag i division 2 nästa år medan gruppsegraren går vidare till andra kvalomgången där man får ta sig an laget från plats 13 i division 1 norra om en plats i division 1 nästa år.