KB säkrade division 1-kval i matchens sista minut

Karlbergs herrar var piskade att vinna sista seriematchen, hemma mot BKV Norrtälje, för att säkra andraplatsen i division 2 norra Svealand och kval till division 1. Och vinst blev det, men först efter att Alexander Hedman slagit in segermålet på straff med matchens sista spark efter 93 minuters spel.

  • Publicerad 17:13, 20 okt 2018

– På vår hemmaplan vet vi att vi kan spela med högre tempo tack vare den nylagda mattan. Vi måste upp ett par snäpp, sa KB:s Kalle Karlsson till klubbens hemsida inför dagens avgörande drabbning hemma på Stadshagens IP.

KB jagade och jagade, men gästerna var indragna i nedflyttningsstriden och krigade för att ta en poäng och ordna nytt kontrakt.

300 åskådare jublade

KB:s konkurrenter om andraplatsen, IFK Lidingö och IFK Stocksund låg visserligen under i sina matcher när matchuret tickade upp mot full tid, men det gällde fortfarande för KB att trycka in ett mål för att på egen hand säkra en plats i kvalet till division 1.

Och till slut kom det alltså. På övertid fick KB straff och rödvitt jubel bröt ut bland de 300 åskådarna på Stadshagens IP när Alexander Hedman satte den med matchens sista spark.

Lång väg för att nå division 1

Nu väntar en kvalserie där KB ställs mot tvåorna i division 2 Norrland och division 2 södra Svealand. Vinnaren av den serien ska därefter dessutom slå ut laget på plats 13 i någon av de två division 1-serierna. Så vägen till ettan är lång – men nu är KB i alla fall där, i kvalet.