KB i gastkramande kvaljakt på Stadshagen i helgen

Karlbergs BK:s herrar hade chansen att säkra andraplatsen i division 2, och en kvalplats till division 1, i helgens bortamatch mot IFK Lidingö. Men det blev förlust med 1–3 och nu väntar ett rafflande avgörande i sista omgången, mot BKV Norrtälje, hemma på Stadshagens IP på lördag.

  • Publicerad 11:29, 15 okt 2018

– Vi nådde inte upp i den nivån som vi vill vara på, för mycket slarv i första halvlek. Sedan hade vi ändå tillräckligt många klara lägen som vi kunde gjort mer av. Starten av andra halvlek var positiv, då borde vi ha avgjort matchen. Det tar vi med oss, säger KB:s tränare Kalle Karlsson om matchen till klubbens hemsida.

Inför mötet mot toppkonkurrenten IFK Lidingö hade KB tio segrar och en oavgjord på de senaste elva seriematcherna. Den urstarka sommaren och hösten har fört laget upp till andra plats i division 2 norra Svealand, bakom redan klara seriesegraren Vasalunds IF.

IFK Lidingö och IFK Stocksund jagar

Bakom jagar trean IFK Lidingö, nu på samma poäng som KB men med sju måls sämre målskillnad, och fyran IFK Stocksund (en poäng bakom).

Det innebär att KB har avgörandet i egna händer, så gott som. Blir det tre poäng i sista omgången mot BKV Norrtälje på lördag så bör inte IFK Lidingö, som möter Sundbybergs IK på bortaplan, kunna hämta in KB:s försprång.

”Vi måste upp ett par snäpp”

– Vi måste höja oss. På vår hemmaplan vet vi att vi kan spela med högre tempo tack vare den nylagda mattan. Vi måste upp ett par snäpp, säger Kalle Karlsson.

BKV Norrtälje slåss i botten av tabellen och har inte vunnit sedan i juni, men KB kan förvänta sig ett vilt kämpande motståndarlag då gästerna behöver ta en poäng för att vara säkra på att undvika direktnedflyttning till division 3.

Avspark klockan 13 på lördag

Klockan 13 på lördag är det avspark på Stadshagens IP. Två timmar senare kan KB ha säkrat en plats i kvalet till division 1.
Ett eventuellt kval inleds med ett gruppspel där KB, i så fall, ställs mot tvåorna i division 2 Norrland och division 2 södra Svealand. Gruppsegraren får därefter möta laget från plats 13 i division 1 norra om en plats i ettan nästa år.