STÖLDTURNÉ. Katten Musse plockar med sig alla simglasögon han kan hitta. Foto: Privat

Katten Musse snor simglasögon: "Han är väldigt speciell"

Runt om i området upptäckte folk att deras simglasögon spårlöst försvann. Boven i dramat visade sig vara katten Musse.

  • Publicerad 15:08, 1 jul 2020

Det hela började för några veckor sedan, i samband med att sommarhettan kom till Stockholm. Belinda Nielsen, 45, i Segeltorp, såg en dag att det låg simglasögon spridda på tomten.

– Jag förstod först ingenting. Det låg massor av glasögon på gräsmattan. Jag tänkte att det kanske var några barn som varit inne här och slängt dem, säger hon.

Bikinitopp

En dag när Belinda skulle till jobbet såg hon sin katt Musse, 6 år, komma gående längs trottoaren släpandes på ett par stora simglasögon i munnen.

– Då förstod jag att det var han som tagit alla saker. Han drar hem massor av glasögon som han lägger framför dörren. Han har även plockat med sig en bikinitopp.

Sveriges enda kattkafé portar barn

Trots att Musses stöldturné är omfattande är det inga sura miner i området.

– Nej, folk har bara skrattat åt det här. Grannar kommer hit och hämtar på kvällarna. En granne frågade om vi möjligtvis hade en cykel, då den hade försvunnit. En annan hade tidigare skällt på sina barn för att de inte kunde hålla ordning på sina grejer, så både hon och barnen blev ju glada när det visade sig att det var Musse som tagit deras saker.

Gillar gummi och bilar

Musse beskrivs som en väldigt snäll katt. Om än lite speciell.

– Han äter bara torrfoder och älskar att åka bil. Så fort jag ska åka någonstans vill han följa med. Och han har en fix idé när det kommer till gummi. Han älskar verkligen gummi, det är nog därför han snokar upp alla simglasögon, säger Belinda och tittar ut vid dörren.

– Nu ligger det åtta simglasögon här igen. Några känner jag igen sedan tidigare. Det bara fortsätter!

Allt stöldgods har, hittills, lyckats lämnas tillbaka. Musse riktar främst in sig på områden nära pooler och barnbassänger.

ANNORLUNDA. Belinda Nielsen och hennes son Elias får lämna tillbaka alla simglasögon som Musse plockar hem. Foto: Privat