I en lokal grupp på Facebook frågar någon om folk känner igen en katt som övernattat i padelhallen på Träkvistavallen. Kommentarsfältet rymmer en rad historier om "katten på vallen".

– Alla i området känner henne. Hon är en extremt social katt, säger Majkens matte Karin Engström.

När Majken började vandra kunde Karin ofta oroa sig. Hon åkte runt och letade efter sin katt.

– När jag hittar henne kommer hon alltid springande, och hoppar själv in i bilen.

Lägger sig i fotbollsmålet

Majken är elva år och har alltid bott på Ekerö. Som kattunge sov hon helst på Karins huvud, som treåring började hon vandra.

– Ute på vallen får Majken mycket uppmärksamhet vilket är paradiset för en social katt. Hon går och lägger sig i fotbollsmålet. Hon känner alla spelare.

En gång var Majken plötsligt borta i flera dagar.

– Jag var väldigt orolig. Men så fick jag höra att det var till vaktmästaren hon gått.

Hade flyttat in hos vaktmästaren

Majken hade flyttat in hos vaktmästaren vid Träkvistavallens idrottsplats. Helst ville hon ligga på skrivbordet framför hans dator.

– Han körde hem henne ibland, och ringde när jag skulle komma och hämta. Den vaktmästaren håller fortfarande kontakt med Majken.

Nu är det nya vaktisar på plats men Majken bor kvar.

– Hon har sin en egen stol hos dem. De bryr sig mycket om henne, men sedan de började ge henne mat är det svårt att konkurrera. Hon har bestämt sig för att verkligen bo där.

"Hon är streetsmart"

I alla år har Karin kört runt, letat och hämtat hem henne. Men nu har hon börjat lita på att Majken vet var matte egentligen bor.

– Hon är streetsmart. Hon har ju klarat sig i så många år, men så fort jag läser om en påkörd katt blir jag rädd, säger hon och fortsätter:

– Visst oroar jag mig, men hon har ett väldigt frihetsbehov. Det vore plågeri att stänga in en sådan katt.