Katt tros ha orsakat forsande vatten

  • Publicerad 12:11, 3 mar 2014

Lokaltidningen Mitt i berättade i förra veckan om att kattstallet tvingas flytta från sina lokaler i Åkeshov till Vällingby. Samtidigt som tidningen gick till tryckeriet råkade de befintliga lokalerna ut för en översvämning och Katthemmet tvingades till en snabb lösning. 69 katter behövde akut ett hem.

– Det här hände på natten mot lördag (läs 22 februari) och upptäcktes på morgonen. Vi gick ut på Facebook och det fick stor genomslagskraft. På söndagen hade vi en plan för alla katter, säger Careen True på Kattstallet.

När Lokaltidningen Mitt i pratar med henne är Kattstallet för tillfället kattlösa och de har fått en tillfällig lokal i huset bredvid den lokal ovanför ÖB i Vällingby som Kattstallet flyttar till i sommar.

– Vi är redan på plats, för vi har ingen annanstans att ta vägen, säger Careen True.

Vad som orsakat översvämningen är ännu oklart.

– Det var en kran som stod på hela natten. Den var inte på när jag gick. Det kan vara en katt eller någon annan som satt på kranen.

Händelsen är polisanmäld.

Under Kattstallets lokaler ligger Hundstallets. Vatten ska ha runnit rakt ner till Hundstallets konferens- och kontorslokaler, men de ska inte ha behövt evakuera någon hund.