Beslut. Länsstyrelsen har förelagt kattägarna att åtgärda bristerna omedelbart, annars väntar djurförbud. Foto: Mostphotos

Katt levde i mörkret bland knivar och kanyler

Polisen slog larm när de under ett besök upptäckte att en katt levde i mörkret med knivar och kanyler – nu måste kattägarna skärpa till sig för att inte förlora katten.

  • Publicerad 09:48, 8 okt 2021

Det var under ett besök i en lägenhet i Järfälla som polisen blev orolig för den katt som levde där. Det var mycket stökigt i bostaden och det låg öppna kanyler överallt.

De slog larm till Länsstyrelsen som tog anmälan på allvar och gjorde ett besök. Katten bedömdes vara i gott skick men det fanns flera skaderisker, bland annat kanyler och knivar.

Levde i mörker

Alla persienner var nerdragna i bostaden och länsstyrelsens utsända behövde använda ficklampa för att se något. Att låta en katt leva utan dagsljus kan vara skadligt, skriver myndigheten i sin rapport.

Katten hade ingen egen vattenskål men ägarna berättade att den brukade dricka ur deras glas. Kattlådan var också väldigt smutsig.

Måste åtgärda bristerna

Ägarna fick en chans att åtgärda problemen men återkopplade aldrig. Nu får de ett föreläggande att åtgärda bristerna omedelbart. Vid upprepande förelägganden kan man få förbud att ha hand om djur.