Katarina Kämpe. Foto: Läsarbild Press

Katarina Kämpe lämnar Sollentuna

Efter sex år som kommundirektör i Sollentuna lämnar Katarina Kämpe sitt uppdrag efter årsskiftet för grannkommunen Täby.

  • Publicerad 15:16, 19 sep 2018

Varför lämnar du Sollentuna?

– Jag blev tillfrågad om jobbet i Täby och tyckte att det var en intressant och spännande utmaning, säger Katarina Kämpe.

Hon tillträdde som kommundirektör i oktober 2012 och har sedan dess bland annat fokuserat på att utveckla kommunens service och kommunikation till Sollentunaborna.

– Vi har fått mycket gjort. Det har varit en fantastisk tid men nu när jag fick erbjudandet kände jag att det var roligt med något nytt.

Vad ser du för utmaningar i Täby?

– Täby är precis som Sollentuna en väldigt framgångsrik kommun där man har väldigt bra förutsättningar för att fortsätta att utveckla bästa möjliga service till invånare och företag. Det är en stark kommun med bra resultat. Man skulle kunna säga att båda kommunerna har liknande utmaningar – de växer och vill växa med kvalitet.

Fokus på digital service

En del av serviceutvecklingen är digitaliseringen, som hon ser att hon kommer att fortsätta med även i Täby.

– Både invånare och tjänster blir mer beroende av e-tjänster och vi måste underlätta tillgängligheten. De flesta gör inte sina kommunärenden mellan klockan 8 och 17.

För Katarina är att jobba i en kommun det mest stimulerande jobbet man kan ha.

– Det är ett fantastiskt uppdrag genom vilket man kan bidra till ett bättre samhälle.

Katarina Kämpe tillträder sin nya tjänst i Täby den 7 januari 2019. Vem som efterträder henne är ännu inte klart.

Fakta

Katarina Kämpe

Ålder: 53 år

Bor: Lidingö

Familj: Man, två döttrar och en ponny.

Fritidsintresse: Hästar, ett intresse hon delar med yngsta dottern.

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

37-årig man dömd för kallblodiga mordet på busstorget

Nyheter Hade karaktären av en avrättning, menar tingsrätten En 22-årig man sköts till döds på busstorget vid Sollentuna centrum mitt på ljusa dagen den 6 februari i fjol. Nu har en 37-årig man dömts till fängelse på livstid för mord och grovt vapenbrott.måndag 18/1 11:32

Extra tjurig? Nu är oxveckorna här!

Nyheter Tre OXiga tips på hur du klarar dig Nu är oxveckorna här. Men håll ut, perioden är kortare än vanligt.måndag 18/1 10:50

Kommunen vänder – skridskobanor och fotbollsplaner öppnas igen

Nyheter Grönt ljus för träning utomhus Nu blir utomhusträningar och skridskoåkning återigen möjligt för Sollentunaborna. Från och med i morgon, den 18 januari, ska kommunen successivt öppna de utomhusanläggningar som tidigare hållits...söndag 17/1 15:21