Spärras av. Förra veckan gjordes stängel redo för att ställas upp vid Katarina Bangata. Foto: Victor Malmcrona

Katarina Bangata får sig ett lyft efter att häckar vissnat

Katarina bangata, där den möter Götgatan, ska göras om. Alléns träd har ställt till det för häckarna, så platsen ska nu återgå till sin ursprungliga form.

  • Publicerad 16:25, 2 okt 2020

I höst kommer en del av Katarina bangata vara en arbetsplats. Det beror på att staden ska renovera den yttre delen av vägen, den som vätter mot Götgatan.

Där har det funnits en grusyta, omgärdad av träd, häckar och gunnebostaket. Men det visade sig att skuggan från alléns träd gjorde att häckarna inte kunde vara kvar.

– Det blev för mörkt och torrt för dem, så bara staketen står kvar. Det kändes olyckligt på det fina stället, säger Ewa Reuterbrand, landskapsarkitekt på trafikkontoret.

En mer enhetlig plats

Därför ska området göras om. Tanken är att platsen ska återställas till sin ursprungliga form, så den kommer se mer ut som resten av allén. Växtbäddarna ska också ses över för att få till bättre dagvattenhantering.

– Det kommer göra att platsen kommer se mer ut som resten av allén, och Götgatan och Katarina Bangata kommer bättre knytas samman, menar Ewa Reuterbrand.

Under byggperioden ska det fortfarande gå att passera längs vägen, och de restauranger som ligger i närheten ska inte påverkas.

Ambitionen är att allt ska vara klart i december 2020.

Projektet i korthet

Växtbäddarna ska renoveras för att få en bättre dagvattenhatering.

Stängslen plockas bort.

Tillgängligheten mellan Katarina Bangata och Götgatan ska förbättras.

Kommer att stå klart december 2020.

Restaurangerna ska kunna ha öppet som vanligt.

Visa merVisa mindre