Attunda tingsrätt. Här åtalas mannen i 20-årsåldern som misstänks ha kastat en kruka mot två flickor i Edsberg. Foto: Stefan Källstigen

Kastade kruka från sjätte våningen – nära träffa barn

En man i 20-årsåldern åtalas i Attunda tingsrätt för försök till grov misshandel. Mannen misstänks för att med uppsåt ha kastat en 3,5 kilo tung kruka från våning sex i ett hus i Edsberg – mot två flickor på trottoaren nedanför.

  • Publicerad 11:15, 3 dec 2021

Det rör sig om någon form av dispyt, i alla fall enligt ena parten.

Det var i maj i år som mannen kastade krukan mot flickorna. Nu åtalas han för i första hand försök till grov misshandel och i andra hand för framkallande av fara för annan.

Krukan landade cirka en meter från de två barnen och gjorde då ett cirka 5 centimeter djupt märke i marken.

Därför fanns en fara för att brottet skulle fullbordas förklarar åklagaren som anser att det i så fall borde ha bedömts som grovt då den tilltalade ”har visat särskild hänsynslöshet” genom att riskera att orsaka en svår kroppsskada.

– Det rör sig om någon form av dispyt, i alla fall enligt ena parten, säger Johanna Stigson, assistentåklagare vid Norrorts åklagarkammare.

Polis vittnar

Bevisning finns i form av barnförhör med de två flickorna och förhör med ena flickans pappa som vittnar om vad hans dotter berättade när hon kom hem direkt efter händelsen.

Dessutom vittnar en polisassistent om sina iakttagelser av nedslagsplatsen och resterna av krukan för att bevisa att krukan vägde cirka 3,5 kilo och att den gjort ett tydligt och djupt märke i marken.

Den åtalade mannen företräds av Slobodan Jovicic som blev rikskänd sommaren 2019 då han var svensk försvarsadvokat till den amerikanske rapparen A$AP Rocky efter att denne åtalats för misshandel i centrala Stockholm.

Advokaten säger att mannen medger de faktiska omständigheterna, men förnekar brott.

– Det betyder att han vidgår att han har kastat en kruka, men inte att det var med uppsåt, säger Johanna Stigson.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Man till sjukhus – gick igenom isen

Nyheter Räddningstjänsten uppmanar om att vara försiktig Räddningstjänsten fick rycka ut efter att en man gick genom isen på Edsviken. "Var extremt försiktig".onsdag 19/1 14:22

Älgen i Edsviken nere för räkning

Nyheter Vinterstormen fällde skogens konung igen Efter drygt ett och ett halvt år på sin post, på grundet utanför strandpromenaden i Tegelhagen, har plåtälgen i Edsviken ännu en gång fallit offer för en vinterstorm.onsdag 19/1 12:20