Vinnare. Kasper Dahlqvist kammade hem pokalen med sitt lag Stockholm Nord. Foto: Mostphotos/privat

Silvermedalj. Linnea Horn tog silver med sitt lag. Foto: privat

Kasper var med och vann i TV-pucken

TV-pucken avgjordes i söndags. Mälaröarnas Kasper Dahlqvist som spelade för Stockholm Nord var med och tog hem segern, och forwarden Linnea Horn var med och tog silver i turneringen.

  • Publicerad 11:37, 3 nov 2020

Nu ser jag fram emot att kämpa för en plats i U16-landslaget

Stockholm Nord vann finalen i TV-pucken för pojkar mot Västerbotten med 5–2.

Backen Kasper Dahlqvist från Ekerö var nöjd med sin insats.

– Jag är sjukt glad! Det känns riktigt kul!

Det var en bra start för Stockholm Nord och det såg ut att bli en lätt finalseger. Laget ledde med 2–0 efter första perioden.

– Jag gjorde assisten så det blev 3-0 i andra perioden, säger en nöjd Kasper Dahlqvist.

Började som femåring

Han trycker på att hela resan har varit rolig och att laget har fungerat väldigt bra ihop.

Kasper Dahlqvist gör sin fjärde säsong i AIK och spelade tidigare i Skå och Ekerö IK. Han började spela ishockey redan som femåring.

Satsar på landslaget

– Nu ser jag fram emot att kämpa för en plats i U16-landslaget, uttagningen börjar redan nu i november-december, ifall det inte skjuts upp på grund av corona, säger den entusiastiska spelaren.

Silvermedalj

Hamnade på prispallen gjorde även Linnea Horns lag Stockholm som kammade hem silvermedaljen för flickorna där Småland tog hem guldet. Forwarden Linnea Horn är skolad i Ekerö IK och tränar fortfarande en del med Ekerö IK. Nu för tiden spelar hon även med Västerorts damjuniorlag Team Västerort.

Fick medaljer

TV-pucken är en ishockeyturnering för ungdomsdistriktsförbundsslag. Kvartsfinaler, semifinaler och final sändes på SVT 29 oktober - 1 november.

Prispall:

Flickor

1. Småland

2. Stockholm

3. Ångermanland

Pojkar

1 Stockholm Nord

2 Västerbotten

3 Småland

Visa merVisa mindre

Skytteholm är redo för julbord trots pandemin

Nyheter "På bara fem dagar har vi tappat hälften av bokningarna" I dessa tider är det extra svårt för restaurangnäringen. Samtidigt försöker julborden lösa säkraste miljöerna med utspridda bufféer och luftigare lokaler.tisdag 1/12 13:40

Så klarar sig Ekerö centrum i pandemin

Nyheter Överlever tack vare support från Ekeröborna Hur mår egentligen butikerna i vårt centrum? Mitt i tog en runda för att se hur de klarar sig i pandemin.måndag 30/11 16:56

Så påverkas livet på Mälaröarna av förbifarten

Nyheter Fler bilar och rikare befolkning Just nu kanske det känns som att förbifarten aldrig kommer att bli klar. Men 2030 är det dags för invigning av tunnlarna i Ekerö kommun. Vad händer med livet på Mälaröarna då? Mitt i har frågat...torsdag 26/11 16:22