Mitt i Sundbyberg berättade förra veckan att 27-årige Kasper Kleihs från Duvbo var en av finalisterna i tävlingen Årets konditor.

Under tävlingen skapade han och de fyra andra finalisterna totalt 5 tårtor, 30 bakelser i 3 olika varianter samt 10 tallriksdesserter var.

När godsakerna var provsmakade, betygsatta och bedömda av juryn stod Kasper Kleihs sist kvar och kan nu titulera sig Årets Konditor, tillika svensk mästare för professionella konditorer.

– Jag är otroligt nöjd, då jag siktade på att vinna känns det härligt att plocka hem guldet, säger Kasper i ett pressmeddelande.

En cyklon på slutet

Utifrån temat Fenomen tolkade Kasper sin tårta, tallriksdessert och bakelser med stor inspiration från olika väderfenomen, från lugnet före stormen till full storm och cyklon.

– Min känsla för dagen var som min tolkning av dagens tema, att inleda med ljusets fenomen som gav ett lugn före den begynnande stormen och avsluta med cyklonen som sveper in med all sin kraft och tar hem alltihop, säger Kasper Kleihs.

Martin Lundell är vd på Sveriges bagare & konditorer som arrangerar Årets konditor.

– Att få tagit del av Kaspers skapelser på nära håll, där hans spektakulära tromb-tårta “Stormen” spelade huvudrollen, var en fantastisk upplevelse. Ett riktigt proffs vars utveckling jag mer än gärna följer, säger han.