Kasper Kleihs. 27-åringen från Duvbo blev Årets Konditor. Foto: Pressbild Sara Trus

Kasper Kleihs är Sveriges bästa konditor

Som en cyklon svepte Duvbo-killen Kasper Kleihs in med all sin kraft och blev Årets konditor 2021. "Då jag siktade på att vinna känns det härligt att plocka hem guldet", säger Kasper

  • Publicerad 11:18, 22 nov 2021

Avsluta med cyklonen som sveper in med all sin kraft och tar hem alltihop.

Mitt i Sundbyberg berättade förra veckan att 27-årige Kasper Kleihs från Duvbo var en av finalisterna i tävlingen Årets konditor.

Under tävlingen skapade han och de fyra andra finalisterna totalt 5 tårtor, 30 bakelser i 3 olika varianter samt 10 tallriksdesserter var.

När godsakerna var provsmakade, betygsatta och bedömda av juryn stod Kasper Kleihs sist kvar och kan nu titulera sig Årets Konditor, tillika svensk mästare för professionella konditorer.

– Jag är otroligt nöjd, då jag siktade på att vinna känns det härligt att plocka hem guldet, säger Kasper i ett pressmeddelande.

En cyklon på slutet

Utifrån temat Fenomen tolkade Kasper sin tårta, tallriksdessert och bakelser med stor inspiration från olika väderfenomen, från lugnet före stormen till full storm och cyklon.

– Min känsla för dagen var som min tolkning av dagens tema, att inleda med ljusets fenomen som gav ett lugn före den begynnande stormen och avsluta med cyklonen som sveper in med all sin kraft och tar hem alltihop, säger Kasper Kleihs.

Martin Lundell är vd på Sveriges bagare & konditorer som arrangerar Årets konditor.

– Att få tagit del av Kaspers skapelser på nära håll, där hans spektakulära tromb-tårta “Stormen” spelade huvudrollen, var en fantastisk upplevelse. Ett riktigt proffs vars utveckling jag mer än gärna följer, säger han.

Juryns motivering lyder

“Med årets vinnare får vi se en tolkning på temat Fenomen som är helt fenomenalt. Med fokus och målmedvetenhet har vinnaren med stor hantverksskicklighet och precision i världsklass, levererat ett elegant bord där alla sinnen och element får ta plats i ljuset.”

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Covid-19: Rekordsiffror i Sundbyberg

Nyheter 792 bekräftade fall i staden – nästan en fördubbling Spridningen av covid-19 slår nya rekord i Sundbyberg. Folkhälsomyndighetens statistik för vecka 1 visar att 792 nya fall har bekräftats i staden.torsdag 13/1 16:53

Sundbyberg har minst antal pensionärer

Nyheter Få 65-plussare i staden I Sverige växer andelen pensionärer. Men i Solna och Sumpan är det tvärtom och båda kommunerna har mycket mindre antal 65-plussare jämfört med hela riket.måndag 10/1 13:26

Vladans hjälteinsats: Stoppade brand på Systembolaget

Nyheter Störtade iväg från gymmet med två brandsläckare i högsta hugg Tidigt på torsdagsmorgonen började det brinna på Systembolaget i Sundbyberg. Som tur var agerade Annedalsbon Vladan Jovanovic, som jobbar på gymmet Core alldeles intill, rådigt och lyckades begränsa...fredag 7/1 13:27