Kasper Kleihs. 27-åringen från Duvbo blev Årets Konditor. Foto: Pressbild Sara Trus

Kasper Kleihs är Sveriges bästa konditor

Som en cyklon svepte Duvbo-killen Kasper Kleihs in med all sin kraft och blev Årets konditor 2021. "Då jag siktade på att vinna känns det härligt att plocka hem guldet", säger Kasper

  • Publicerad 11:18, 22 nov 2021

Avsluta med cyklonen som sveper in med all sin kraft och tar hem alltihop.

Mitt i Sundbyberg berättade förra veckan att 27-årige Kasper Kleihs från Duvbo var en av finalisterna i tävlingen Årets konditor.

Under tävlingen skapade han och de fyra andra finalisterna totalt 5 tårtor, 30 bakelser i 3 olika varianter samt 10 tallriksdesserter var.

När godsakerna var provsmakade, betygsatta och bedömda av juryn stod Kasper Kleihs sist kvar och kan nu titulera sig Årets Konditor, tillika svensk mästare för professionella konditorer.

– Jag är otroligt nöjd, då jag siktade på att vinna känns det härligt att plocka hem guldet, säger Kasper i ett pressmeddelande.

En cyklon på slutet

Utifrån temat Fenomen tolkade Kasper sin tårta, tallriksdessert och bakelser med stor inspiration från olika väderfenomen, från lugnet före stormen till full storm och cyklon.

– Min känsla för dagen var som min tolkning av dagens tema, att inleda med ljusets fenomen som gav ett lugn före den begynnande stormen och avsluta med cyklonen som sveper in med all sin kraft och tar hem alltihop, säger Kasper Kleihs.

Martin Lundell är vd på Sveriges bagare & konditorer som arrangerar Årets konditor.

– Att få tagit del av Kaspers skapelser på nära håll, där hans spektakulära tromb-tårta “Stormen” spelade huvudrollen, var en fantastisk upplevelse. Ett riktigt proffs vars utveckling jag mer än gärna följer, säger han.

Juryns motivering lyder

“Med årets vinnare får vi se en tolkning på temat Fenomen som är helt fenomenalt. Med fokus och målmedvetenhet har vinnaren med stor hantverksskicklighet och precision i världsklass, levererat ett elegant bord där alla sinnen och element får ta plats i ljuset.”

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Lite sämre betyg i Sumpan i år

Nyheter Mest avgörande är föräldrarnas utbildningsnivå Tjejerna i Sumpan har bättre betyg än killarna i nian och det samma gäller barnen i friskolor kontra de i kommunala. Men störst roll verkar det spela om har föräldrar som pluggat vidare efter...torsdag 2/12 1:15

Inte många kvar i Solna och Sumpan av de som föddes 70

Nyheter Bara drygt 3 procent har blivit Solna och Sumpan trogna En gång sumpan/Solnabo, alltid sumpan/Solnabo? Knappast. De allra flesta drar. Kommunerna är i botten när det gäller invånare som bott här hela livet.onsdag 1/12 8:28

En timme i julbonanza

Nyheter Här är ställena som går all in på julen Första advent är här och många börjar pynta och fixa inför julen. Vi hälsade på två ställen där man minst sagt går all in på julen – tidigt och maxat!onsdag 1/12 8:20