Karolinska sjukhuset i Solna. Foto: Stefan Källstigen

Karolinska sjukhuset med på antisemitisk årslista

Människorättsorganisationen Simon Wiesenthal Center i Los Angeles rankar händelser Karolinska sjukhuset bland de tio värsta under 2018 skriver DN. En överläkare har stängts av och sjukhuset låter nu utreda misstänkta trakasserier av flera judiska läkare.

  • Publicerad 07:26, 20 dec 2018

Karolinska sjukhuset utreder trakasserier av judiska läkare på sjukhuset som en överläkare ska ha stått för. Utredningen skulle ha varit klar 17 december men dröjer till januari. Två judiska läkare vid sjuhuset har slutat.

Med på årslista

Nu har människorättsorganisationen Simon Wiesenthal Center i Los Angeles satt händelserna vid Karolinska sjukhuset på organisationens lista över de tio värsta antisemitiska händelserna i världen under 2018 skriver DN.

”Vi kunde ha agerat snabbare”

Annika Tibell som är tillförordnad sjukhusdirektör vid Karolinska universitetssjukhuset säger enligt SVT i en kommentar att sjukhuset nu rannsakar sig själv.

”Vi har tagit del av artikeln som har publicerats i medier i kväll och ser mycket allvarligt på att Simon Wiesenthal Center överväger att inkludera Karolinska på sin årslista. Vi kunde ha agerat snabbare under våren men under hela hösten har vi arbetat målmedvetet och fokuserat” skriver Tibell i en kommentar enligt SVT