Karlslund sista hindret i Haninges marsch uppåt

IFK Haninge är klart för slutkval till division 1. Motståndare är Karlslund från Örebro. IFK börjar hemma på onsdag och returen spelas på söndag.

  • Publicerad 15:00, 12 nov 2018

Klockan 19.30 på onsdag är det avspark på Torvalla IP i den första av två slutkvalsmatcher mellan IFK Haninge och Karlslunds IF. Returen spelas på konstgräs på Karlslund arena i Örebro på söndag.

Bäst sammanlagt spelar fotboll i division 1 nästa säsong.

– Chanserna är väl fifty-fifty. I ett kval kan allt hända, säger Haningetränaren Tino Katsoulakis. Vi har redan kikat en del på hur Karlslund spelar och är förberedda.

”Glada Hudik” på fall. Simon Gefvert och IFK Haninge stormar vidare i kvalet. Foto: Krister Alteros.

”Vi bör vara favoriter”

Karlslund hamnade på kvalplats i division 1 norra. Tränaren Jonathan Ederström hade så klart gärna sluppit ett kval för att rädda kontraktet, men han tror på goda chanser i kvalmötet.

– Ja, vi tillhör ju ettan och Haninge kommer från tvåan. Vi bör vara favoriter.

Har du någon koll på Haninge?

– Vi har sett lite grann på tidigare matcher med Haninge. Det är ett bra lag med flera individuellt duktiga spelare.

Rysare mot Hudik

Det satt långt inne för IFK Haninge innan platsen i slutkvalet var säkrad. Det krävdes seger, helst med två måls marginal, mot Hudiksvall i sista omgången i kvalomgång ett. Bara segraren i denna trelagsgrupp skulle gå vidare.

Det blev en rysare på Torvalla IP i lördags. Det var först i slutminuterna som Haninge säkrade avancemanget efter mål av Özgur Yasar och Sebastian Karlsson Sjöberg. Haninge vann med 3–0 (1–0) trots att hemmalagets Dragan Kabic utvisades i 54:e minuten. Målet i första halvlek nickades in av Fredrik Notice.

– Det var starkt gjort av oss att vinna, konstaterar Tino Katsoulakis. Matchen stod och vägde efter utvisningen, men vi spelade taktiskt och smart.


Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!