Karlaplan får åtta jätteloppisar

Runt fontänen på Karlaplan kommer det att hållas jätteloppisar under åtta lördagar i augusti och september. Först till kvarn får plats att sälja. – Det ska bli rikligt skoj. Vi ska vara i rundeln under almarna och det kommer att vara full prylfest, säger Maria Wiberg, ”loppisboss” på Stockholmsmarknader.

  • Publicerad 16:54, 23 maj 2016

Stockholmsmarknader arrangerar allt från mindre backluckeloppisar till drive-in-loppisar på Täby galopp och Solvalla.

Under de senaste tre somrarna har man dessutom varit på Blasieholmen. Men nu står byggbodar i vägen på holmen, vilket innebär en flytt till Östermalm.

– Nu fick vi chansen på Karlaplan, vilket var ett lyckokast och superkul. Det är ett sådant härligt och somrigt ställe. Och det finns stort intresse för gamla prylar i området, säger Maria Wiberg, ”loppisboss” på Stockholmsmarknader.

200 spänn kostar det att hyra en av de 70-80 platserna vid varje tillfälle. Men det gäller att passa på. För redan nu har personer bokat in sig vid varje tillfälle.

– Vi blev lite häpna att det blev så innan vi hade gått ut stort med det här. Jag skulle nog säga att det kan kännas långt kvar och att sommaren precis har börjat, men vill man vara med ska man nog passa på att anmäla intresse, säger Maria Wiberg.

Vem som helst får rensa vinden, källaren eller lägenheten på gamla fina prylar som man vill sälja eller byta.

– Det kommer att vara begagnade prylar i första hand. Men vi har några platser för hantverk som försäljaren har gjort också, säger Maria Wiberg.

Stockholmsmarknader har förut också haft en marknad i gamla Stimhuset på Gärdet. Och det senaste året har det hållits en annan loppmarknad i kvarteret Krubban vid Styrmansgatan.

Det går en loppistrend i stadsdelen med andra ord, och Maria Wiberg tror östermalmarna törstar efter bra loppisar.

– Det var extremt mycket folk när vi var i Stimhuset. Då var det kö långt ut på gatan, så det finns ett stort intresse, säger Maria Wiberg.