”Underbart!” Susanne Kjerrgren gläds åt att Karla frukt fortfarande regerar bland Östermalms skyltar. Foto: Per Brandt

Karla frukt fortfarande snyggast på Östermalm

Den regerande mästaren behåller sin plats på tronen. När östermalmarna sagt sitt blev Karla frukt på nytt utsedd till stadsdelens snyggaste skylt. Men det satt hårt inne.

  • Publicerad 09:13, 25 jan 2013

Konkurrensen var minst lika tuff som för tre år sedan när Östermalmsnytt höll en tävling om stadsdelens snyggaste neonskylt. Mängder av Östermalmsbor har hört av sig och lagt sin röst.
Men då som nu var det den klassiska Karla frukt som stod segrande när krutröken lagt sig och rösterna var räknade och den får därmed stanna på Östermalms skylt-tron.
– Det är ju helt otroligt och underbart, säger butiks-ägaren Susanne Kjerrgren.
Till skillnad från senast var det alla möjliga typer av skyltar med den här gången. Ändå lyckades ni vinna igen, hur kommer det sig tror du?
– Dels så är det en otroligt snygg skylt, dels så är det på något vis en symbol och något som många attraheras av. Det är flera generationer som har gått och handlat här. Skylten har funnits sedan 1960-talet och vi har kunder som har handlat här sedan starten 1928. Alla säger Karla frukt trots att det inte hette det tidigare. Men det känns inte som att det bara är våra kunder som gillar den heller, varje dag ser jag turister utanför som stannar och tar bilder på skylten. Den är världskänd.
Om du inte får säga er egen, vilken skylt gillar du själv bäst på Östermalm?
– Jag tycker att Ulf Nordlind Mynthandels skylt är snygg. Och skylten med cigaretten vid Saher tobak, men den är lite trasig, det är synd.

Fakta

Östermalms snyggaste skyltar

Så här röstade Östermalmsnytts läsare:
1. Karla frukt
2. Ica Esplanad
3. Parkteatern
4. Ulf Nordlind mynthandel
5. Stadsbud i Storstockholm och Tomtebageriet