Hosam Naser, här med barnen Mohammed och Ahmed, är nominerad till Mitt i:s lokala hjälte. Foto: Pia Bispo

Karateläraren som ger barnen det lilla extra

En engagerad karatetränare, med erfarenhet från hela världen, som får barnen att känna sig värdefulla. Hosam Naser är nominerad till Mitt i:s lokala Huddingehjälte, för sitt arbete med sin karateklubb Black belt center. – Pappa vill att alla ska kunna vara med. Att han tar med barnen på lekland är ett sätt att öka motivationen, säger sonen Mohammed Naser.

  • Publicerad 09:47, 24 maj 2018

”Utan hans stora engagemang och all tid han lägger ner på våra barn hade de aldrig utvecklats så mycket i sporten och som personer. Framför allt känns det så härligt att se hans stora engagemang och att så många tjejer får denna möjlighet. ”

Så skriver den mamma till två karatetjejer som nominerat Hosam Naser till Huddingehjälte, i Mitt i:s serie lokala hjältar.

Flerfaldigt belönad

För Hosam Naser är det ganska enkelt. Karaten, som han har över 40 års erfarenhet från både som chefsinstruktör, domare och flerfaldigt belönad tävlare i världen över, är bra både för psyket och kroppen.

– I yoga så andas man. Det här är mer aktivt för kroppen. Karate är bra för hjärnan, för att kunna fokusera och prestera, säger Hosam Naser.

Han kom till Sverige med sin familj från Irak 2007. Sju år senare startade han Black belt center i Huddinge, en karateförening som i dag har 80-90 aktiva, främst barn och ungdomar.

Tidigare jobbade Hosam Naser även som idrottslärare. Nu har han startat ett företag för gymmaskiner, vid sidan av att lära ut karate som han lägger flera timmar per dag på.

Bjuder på lekland

Familjen är aktiv i föreningen. Hans fru Lina är kassör och den yngsta sonen Ahmed hjälper till vid uppvärmningarna.

Hans son Mohammed förklarar varför han tror att klubben är uppskattad av barnen.

Det är som en familj här.

Mohammed Naser

Förutom själva karateträningen, och tävlingar, får barnen åka på lekland eller bjuds på tårtkalas efter olika tävlingar.

– Det är som en familj här. De olika aktiviteterna gör att barnen får mer motivation. Han vill bara att alla ska vara med, även om någon kanske har en funktionsnedsättning. Min pappa tar hänsyn till dem, säger Mohammed Naser.

Fakta

Min lokala hjälte

Under våren har ni fått möta flera av de som nominerats till Mitt i:s stora satsning Min lokala XXX-hjälte. Fram till 15 maj, sista dan att nominera, har det kommit in hundratals förslag på hjältar. Tack för alla fina nomineringar!

Alla hjältar finns samlade på vår sajt: mitti.se/minlokalahjalte

Nu är det dags för juryn att utse finalister och i slutändan en vinnare. Efter sommaren avslöjar vi vilka de blir.

Visa merVisa mindre