Vallentuna gästgiveris nya ägare Ahmet Isik planerar livemusik­framträdanden med kända artister på nattklubben. Foto: Anna Wilson

Karaoke och liveband ska lyfta gästgiveriet

Med karaoke och live­musik ska Vallentuna gästgiveri få ett lyft. Restaurangens nya ägare har precis fått alko­holtillstånd och i morgon får Vallentunaborna själva ta ton till musiken.

  • Publicerad 15:22, 6 okt 2014

Restaurangen är uppfräschad och ommålad. I morgon startar den nya onsdagstraditionen på Vallentuna gästgiveri, karaoke, då Vallen­- tunaborna själva får stå för under- hållningen.

Nästa helg, den 17:e oktober, drar också nattklubben igång med live­musik.

Den nya ägaren Ahmet Isik ser förväntansfullt fram emot höstkvällarna.

Han har precis fått alkoholtillstånd och rätt att ha öppet till klockan 02 på onsdagarna och helgerna – med undantag för uteserveringen, som ska stänga klockan 22.

– Vi kommer att göra flera satsningar, som karaoken och kända artister som kommer hit till nattklubben. Men jag vill inte berätta allt på en gång, då blir det ingen överraskning, säger Ahmet Isik.

Han har nyligen tagit över krogen.

De tidigare ägarna, som drev Vallentuna gästgiveri från 2010, hade svårt att få lönsamheten att gå ihop. Under 2012 och 2013 gick restaurangen med förlust.

De gamla ägarna fick även kritik för att i vintras inte ha haft tillräckligt med vakter under två helger då polisen besökte dem. Kritiken finns sammanfattad i det beslut som Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddsnämnd kom med i slutet av augusti, där de gamla ägarnas alkoholtillstånd drogs in.

Den nya ägaren, Ahmet Isik, säger att han kommer att ha tillräckligt med vakter.

– Vi öppnar inte annars, kravet på vakter ingår i tillståndet. Vi har en bra planering för att få till en fungerande verksamhet.

– Jag har tidigare drivit restauranger i till exempel Hägersten och i Hässelby och tyckte att den här lokalen i Vallentuna passade bra för att få till livemusik på kvällar och helg­er, säger han.

Fakta

Fler vattenhål i Vallentuna

Förutom Vallentuna gäst­giveri kan festsugna gå ut på Våning 1 i Vallentuna centrum som driver bar, restaurang och nattklubb.

På Teknikvägen finns även Vallentuna värdshus, som liksom Våning 1 och Vallentuna gästgiveri

har öppet till 02 på helgerna.

Visa merVisa mindre