Folk köar för att ta sig in på Abrahamsbergs t-banestation i Bromma efter vagnfelet vid Stora mossen. Foto: Elin Angvarsson

Kaosmorgon på gröna linjen – var stopp på fler håll

Det var en jobbig morgon på tunnelbanans gröna linje. En rökutveckling på spåret orsakade strömavbrott i trafiken söderut, och i Bromma försenades trafiken efter ett vagnfel.

  • Publicerad 07:54, 11 dec 2019

Det var en problemfylld morgon på t-banans gröna linje under onsdagsmorgonen. Till och börja med var det stopp vid Stora Mossen mot Hagsätra, Farsta strand och Skarpnäck på grund av vagnfel.

Vid klockan 8.20 rullade trafiken igen, men följdförseningar och trängsel efterföljde.

Spåret tog eld – orsakade strömavbrott

Men det var även stopp på södra sidan efter rökutveckling och strömavbrott. När ett tåg rullade in på Blåsuts station antändes något i spåret och föraren blev tvungen att släcka. Röken från elden gjorde att strömmen stängdes av, och det dröjde innan personal fick igång den igen.

– Troligtvis kan det ha bildats klister på spåret som antänts. Tåget stod still och föraren kunde lätt släcka den lilla låga som bildats, säger Henrik Palmér, presskommunikatör på SL.

Lemmeltåg av resenärer från Skärmabrinks t-banestation efter strömavbrottet. Foto: Olle Anrell.

Ersättningsbussar sätts in

Avbrottet orsakade stopp mellan Gullmarsplan och Hammarbyhöjden samt Blåsut. Alltså två av tre ben på gröna linjen söderut, mot Skarpnäck och mot Farsta strand.

Ersättningsbussar sattes in, men vid klockan 9 rullade trafiken igen.

Problem med Innerstadsbussar

I övrigt var det stora förseningar på flera busslinjer i Innerstan efter en olycka i Söderledstunneln mellan Medborgarplatsen och Slussen.

De som påverkades var linje 2, 3, 53 och 76.