En kvinna skadades av en polishäst under lördagen. (Arkivbild). Foto: Mostphotos

Kaoslördagen blev ganska lugn

Inga storbråk under den befarade kaoslördagen. Men två poliser fördes till sjukhus efter att ta attackerats med sprayfärg. Ett antal personer greps, men har nu släppts.

  • Publicerad 10:42, 26 aug 2018

På förhand fanns risk att det i går lördag skulle kunna bli mer eller mindre kaos i Stockholms innerstad.

Politiska demonstrationer, djurrättsmarsch, stor kulturfestival i Kungsan, konserter och idrottsevenemang skulle trängas om utrymmet.

Polisen hade mobiliserat stora resurser för att klara dagen.

Med facit i hand har det gått ganska bra, men visst har det rapporterats brott, bland dessa ett antal fall av skadegörelse samt anmälningar om olaga demonstration.

Vid ett ingripande på Vasagatan skadades en kvinna av en polishäst. Kvinnan behövde inte uppsöka sjukhus. En anmälan om tjänstefel har upprättats.

Attack mot poliser

Vid samma tillfälle på Vasagatan skadades två poliser när de fick någon typ av sprayfärg i ansiktet. De fick efter kontroll lämna sjukhus.

En handfull personer har varit frihetsberövade men samtliga är nu släppta.

”En utmaning”

– Det har varit en utmaning för både boende, näringsidkare och polisen. De som bor i och har besökt Stockholm idag (läs lördag) har visat stort tålamod och poliserna som jobbat där ute har gjort ett väldigt bra jobb, säger kommenderingschefen Annika Lindroth till polisen.se.