Känslostark pjäs på Sagateatern

Regissören Love Kahnlund beskriver pjäsen Fröken Rosita som både komisk och sorglig. Han vill att uppsättningen ska likna Sophie Coppolas film Marie Antoinette. På lördag är det premiär.

  • Publicerad 07:00, 20 maj 2016

Repetitionerna på den kommande uppsättningen på Sagateatern är i sitt slutskede. På lördag är det premiär på dramatikern Frederico Garcia Lorcas pjäs Fröken Rosita i tre akter. Det är en pjäs som regissören och Lidingösonen Love Kahnlund länge har drömt om att få regissera.

– Det är en mycket fin pjäs som jag länge ha velat sätta upp. Den är poetiskt och tacksam att regissera. Det är komik och extra sorglig, det är många känslor som blandas, säger han.

Love Kahnlund, som har jobbat sju år på Sagateatern, har själv tonsatt instrumentala delar av pjäsen och han har även tonsatt en låt med Frederico Garcia Lorcas text.

– Min stora förebild till pjäsen är Sofia Coppolas film om Marie Antoinette. I filmen blandas den klassiska bilden med nutid. Pjäsen utspelas i Granada i Spanien under tidigt 1900-tal men man anar att vissa ingredienser är nutid. Jag vill skapa en surrealistisk drömbild, scenen ska inte vara så tydlig, säger han.

Vad är det i filmen om Marie Antoinette som du vill rekonstruera?

– Jag vill göra ett försök att blanda ett klassiskt kostymdrama med det som är punkigt. Coppola gjorde det och slängde in postpunk i Marie Antoinettes värld.

Tar du ofta in scenerier från filmer i dina uppsättningar?

– Jag tar gärna in någon grej som jag sett från populärkulturen. I denna uppsättning är det en känsla som jag vill återskapa, säger Love Kahnlund.

Läs mer i fredagens Lidingö tidning.