Känslosamt när Eric Torell begravdes

Många samlades i fredags för att hedra minnet av 20-årige Eric Torell som blev skjuten till döds av polis tidigare i augusti.

  • Publicerad 11:32, 27 aug 2018

20-årige Eric Torell hade Downs syndrom och blev skjuten till döds av polis den 2 augusti. Tragedin inträffade på en innergård i Vasastan och händelsen utreds av särskilda åklagarkammaren för att klargöra om det har begåtts något tjänstefel.

I fredags eftermiddag hölls en begravningsceremoni, öppen för alla, i Gustaf Vasa kyrka.

Två av gästerna på plats var Eva och Mikael Dunér.

– Vi är här för att det kunde ha hänt oss. Poliser borde utbildas bättre i människokännedom. Vi vill visa stöd för Erics familj. Hoppas många kommer, säger Eva Dunér.

Här begravs Eric Torell i Vasastan – stor uppslutning utanför kyrkan

Och många kom. Kyrkan som rymmer 1 200 sittplatser var näst intill fullsatt. Precis som på minnesstunden som hölls på den innergård där Eric blev skjuten spelades hans favoritlåtar med Ted Gärdestad på begravningen.

Dödade Eric hedras med mc-kortege

– Eric tyckte mycket om musik och Gärdestad var en favorit. Han gillade även Elvis och Temptations, berättade prästen Pär Friberg och fortsatte:

– Han gillade disko och att dansa och han ville alltid hjälpa till. På kollo var han snabb med att plocka in disken efter måltider.

Dödade Eric Torell hyllas med väggmålning

Eric var också förtjust i polisen.

– För fyra år sedan fick han åka piketbuss och det var han väldigt glad över. Han tackade den kvinnliga polisen med en puss på kinden.

Den cirka en och en halvtimme långa begravningen avslutades med ett långt avskedstagande, många ville ta ett sista farväl innan kistan bars ut till ljudet av kyrkklockorna.

SE MER I DET RÖRLIGA BILDSPELET HÄR OVANFÖR

Sörjer. Katarina Söderberg vid sin sons kista. Foto: Ylva Bergman