Hanna Hermansson har all anledning att vara glad. (Arkivbild). Foto: Åsa Sommarström

Kanonlopp av Hanna Hermansson i EM-finalen

Hanna Hermansson fick sin revansch. Efter att snöpligt ha missat EM-finalen på 800 meter gjorde 29-åringen ett mycket bra lopp på 1 500 meter, slog nytt personligt rekord, och blev sjua.

  • Publicerad 12:36, 13 aug 2018

Det var flera svenskar som imponerade under friidrotts-EM i Berlin. Inte minst Hanna Hermansson.

29-åringen från Segeltorp, som tävlar för Turebergs FK, blev sjua på söndagens final på 1 500 meter. Brittiskan Laura Muir vann på 4.02,32. Hermansson fick 4.07,16, och upp till bronsplatsen fattades det bara 3,4 sekunder för henne.

Hermanssons tid är nytt personligt rekord. Faktum är att noteringen är den fjärde bästa i Sverige genom tiderna. Endast Abeba Aregawi, Meraf Batha och Malin Ewerlöf har sprungit snabbare.

– Jag kände mig jättestark sista hela vägen och kanske skulle jag ha gått lite tuffare fram till sista varvet, säger Hanna Hermansson till friidrott.se. Planen har hela tiden varit att springa mer och mer 1 500 meter, men jag trodde inte att det skulle gå så fort att komma så här långt.

Skön revansch

Hermansson tror att hon kan springa två sekunder snabbare i ett perfekt lopp. Då ska man veta att hon den senaste månaden har förbättrat sitt rekord på distansen med fem sekunder.

Den fina insatsen på 1 500 meter var en skön revansch för Hanna Hermansson Hon missade EM-finalen på 800 meter med bara fem hundradelar.