Foto: Anton Brask

”Känns galet bra”

Den 20-årige Örsundsbrobon Elias Öberg längtar att få gå ut och dansa med vänner igen. Så pass mycket att han gjort en låt på ämnet. En låt som tagit sig hela vägen till final i musiktävlingen P4 Nästa Uppland.

  • Publicerad 10:26, 14 maj 2021

Det känns galet bra. Jag är supernöjd.

Att skriva låtar och göra musik har länge varit en stor del av Elias Öbergs liv. Och han gör det bra. Nu är Örsundsbrobon en av finalisterna i årets upplaga av P4 Nästa Uppland.

– Det känns galet bra. Jag är supernöjd, säger Elias Öberg, som just fått veta att han kan lämna sin självkarantän.

– Jag blev smittspårad för några dagar sedan. Men nu fick jag precis besked om att jag var negativ, säger han glatt.

Låten som han tävlar med i P4 Nästa handlar om det. Nej, inte om dagarna i karantän. Om pandemin och restriktionerna som kommit med den. Låten heter ”Dansa” och han har gjort den tillsammans med John Haage och Nils Norberg, och den utrycker en längtan efter att få dansa igen, så där som det gick att göra, innan pandemin.

– Man har inte fått dansa på evigheter. Jag tog studenten förra året, och det blev ju inte så mycket till firande. Låten handlar om en längtan. En längtan efter att få gå ut ta en öl och dansa lite igen, berättar Elias Öberg med artistnamnet Elias O.

Elias är en av fem finalister i tävlingen som kommer att sändas i Radio Uppland den 25 maj, från Uppsala konsert och kongress. Konkurrensen är hård medger Örsundsbrobon.

– De andra är fantastiska. Och det känns ju lite extra roligt ha kvalificerat sig till finalen när man vet att andra bidragen är så bra. Det blir ett kvitto för en själv, konstaterar han.

Finalen avgörs alltså den 25 maj. Men redan nu går det att rösta på bidragen.

– Stort tack till alla som röstat och röstar på oss. Vi behöver all hjälp vi kan få för kunna ta oss vidare till riksfinalen. Tack alla! säger han avslutningsvis.

Vill du lyssna?

Elias O:s låt ”Dansa” går att höra på bland annat Spotify och på P4 Upplands hemsida. På radiokanalens hemsida, Sverigesradio.se/Uppland, finns också instruktioner för hur man röstar i tävlingen.

Man hotade kvinna

Nyheter En 34-årig man i Enköping åtalas för överträdelse av kontaktförbud och olaga hot. Mannen har under vår och sommar haft kontakförbud mot en kvinna i Enköping. Beslutet innebar förbud att besöka eller...onsdag 4/8 12:47

Man får fängelse för fridskränkning

Nyheter En 31-årig man i Umeå döms till fem års fängelse för bland annat grov kvinnofridskränkning och våldtäkt. Brotten riktar sig mot en kvinna som är närstående till mannen. Paret har under en period bott...onsdag 4/8 11:32