Att skriva låtar och göra musik har länge varit en stor del av Elias Öbergs liv. Och han gör det bra. Nu är Örsundsbrobon en av finalisterna i årets upplaga av P4 Nästa Uppland.

– Det känns galet bra. Jag är supernöjd, säger Elias Öberg, som just fått veta att han kan lämna sin självkarantän.

– Jag blev smittspårad för några dagar sedan. Men nu fick jag precis besked om att jag var negativ, säger han glatt.

Låten som han tävlar med i P4 Nästa handlar om det. Nej, inte om dagarna i karantän. Om pandemin och restriktionerna som kommit med den. Låten heter ”Dansa” och han har gjort den tillsammans med John Haage och Nils Norberg, och den utrycker en längtan efter att få dansa igen, så där som det gick att göra, innan pandemin.

– Man har inte fått dansa på evigheter. Jag tog studenten förra året, och det blev ju inte så mycket till firande. Låten handlar om en längtan. En längtan efter att få gå ut ta en öl och dansa lite igen, berättar Elias Öberg med artistnamnet Elias O.

Elias är en av fem finalister i tävlingen som kommer att sändas i Radio Uppland den 25 maj, från Uppsala konsert och kongress. Konkurrensen är hård medger Örsundsbrobon.

– De andra är fantastiska. Och det känns ju lite extra roligt ha kvalificerat sig till finalen när man vet att andra bidragen är så bra. Det blir ett kvitto för en själv, konstaterar han.

Finalen avgörs alltså den 25 maj. Men redan nu går det att rösta på bidragen.

– Stort tack till alla som röstat och röstar på oss. Vi behöver all hjälp vi kan få för kunna ta oss vidare till riksfinalen. Tack alla! säger han avslutningsvis.