Balett i en av de två nya danssalarna. Foto: Privat

Kändislärare till Täby när dansstudio växer

Laisings Dansistitut firar 60 år med nya salar, fler stilar och årets vinnardansare från Let´s dance som ny lärare. – Det är helt fantastiskt, en dröm som blivit sann, säger Louise Laising Norström.

  • Publicerad 18:32, 27 aug 2018

Laisings Dansinstitut har fått Täbybor att snöra på sig dansskorna i 60 år.

Verksamheten startades upp av Annie Laising och drivs nu av dottern Louise. idag nästan dubblas studion i storlek.

– Det har varit mycket att göra på sistone med 1600 personer på discotävling förra helgen, 60-årsjubileum och nu utökning med två helt nya salar här i Roslags Näsby, säger Louise Laising Norström.

Louise och Annie Laising inviger dansstudions nya salar.

Täbys dansintresse ökar

Det är tredje lokalen i huset de tar över sedan 2004. Först var det Postens, sedan en resebyrås och nu till sist en tandproduktionsbyrås lokaler som görs om till danssalar.

Enligt henne har dansintresset ökat generellt i Täby och ser förklaringen i att närområdets många aktörer gynnat varandra.

– Det har helt enkelt breddat dansen. Vi har många olika inriktningar och folk från 2 år till 87 år som dansar hos oss. Hela släkten kan gå och dansa här på samma skola.

”Let´s dance”-vinnaren till Täby

När tre salar blir fem läggs även fler dansstilar till schemat.

Till exempel kan föräldrar nu ”pyttedansa” med sina tvååringar eller lära sig ”Artistic ballroom” av vinnardansaren från årets ”Let’s dance” Katja Lujan Engelholm.

– Det är helt fantastiskt, en dröm som blivit sann. Visste inte riktigt om jag skulle fortsätta eller hitta nya utmaningar men nu när vi kunnat utöka ytorna och erbjuda mer dansglädje är jag helt säker på att jag vill fortsätta, säger Louise.