Kändisarna trivs i Värmdö

Mikael Persbrandt, Agneta Sjödin och Björn Borg. Kändisarna som valt att sätta bo i Nacka eller Värmdö är många. Så bli inte förvånad om du delar badplats med någon av dem i sommar. – Det finns så många smultronställen här, säger Tina Ahlin.

  • Publicerad 17:39, 19 jul 2015

I snart nio år har multimusikanten Tina Ahlin, kanske mest känd från tv-programmet ”Så ska det låta”, bott i huset i Grisslinge. Att flytten gick just till Värmdö beror på vattnet.

– Jag älskar närheten till havet, att ha skärgården runt knuten. Jag är kräfta så jag mår som bäst nära vatten, säger hon och skrattar.

En vacker sommardag beger hon sig till några av sina smultronställen på Saltarö, Ingarö och Fågelbro.

– Mina favoritställen är de lite stillsammare naturvikarna, säger hon och dinglar med fötterna från bryggan där hon sitter.

Tina Ahlin är inte ensam om att ha hittat hem i Värmdö eller grannkommunen Nacka.

Den moderata partiledaren Anna Kinberg Batra bor i Saltsjöqvarn och brukar ta buss 53 hem från Rosenbad. Artisten Jessica Folcker bor i Saltsjöbaden, liksom skådespelaren Mikael Persbrandt.

Före detta rymdblomman Thomas Di Leva bor i Älta, men går ofta i kaftan med kundkorgen under armen i Sicklas mataffärer, medan sångfågeln Helen Sjöholm kan ses strosa omkring bland skyltfönstren i Nacka Forum.

en som förmodligen hellre springer än strosar i sommar är tv-kändisen Paolo Roberto. Att se honom i löpartajts strax före klockan sex på morgonen är inte ovanligt. Åtta kilometer brukar det bli för honom när han lämnar villan i Nacka.

Operasångerskan Malena Ernman badar hellre och har tidigare berättat om hur hon stortrivs i sommarhuset på Ingarö. Favoritstranden finns i Björkvik – och den delar hon med ännu fler kändisar.

– Det är den finaste stranden i Sverige. Det är fantastiskt. Det är inte många som hittat dit, det är bara jag, Persbrandt, Markoolio och Björn Borg.

För skådespelaren Christina Schollin är Värmdö hemma och har så varit i över ett halvt sekel.

– Vi valde att bosätta oss långt ute på landet redan 1963, då vi flyttade in i ett gammalt sekelskifteshus med stor trädgård, sjötomt, brygga och badhus. Det bästa är att det inte är så långt från stan och ändå är det som att bo på landet och i skärgården, säger hon.

En av de många fördelarna med kändistäta Nacka och Värmdö är också att man får vara ifred, menar Christina Schollin.

– Där vi bor är vi en del av granngemenskapen och ingen bryr sig om att vi råkar vara kända, säger hon.

Fakta

De här kan du också stöta på

Fler som bor eller har sommarhus i Nacka:

Renée Voltaire, Eva Röse, Runar Sögaard, Mikael Tornving, Mark Levengood och Jonas Gardell.

Fler som bor eller har sommarhus i Värmdö:

Björn Ulvaeus, Anders Öfverman, Lili Päivärinta, Peter Jöback, Börje Ahlstedt, Lars-Erik Berenett, Tomas Ledin, Martin Dahlin, Lena Philipsson, Micael Bindefeld, Pernilla Andersson, Mark Levengood och Jonas Gardell.

Visa merVisa mindre