NYÖPPNAT. Amanda Colldén har öppnat Glassbryggan på Stora Essingen. Foto: Gabriel Liljevall/Privat

Känd poddare öppnar mini-kafé för sjöfolket i sommar

Glass, kaffe och läsk. Är du till sjöss så har Amanda Colldén öppnat ett nytt litet vattenhål på Stora Essingen för fikasugna.

  • Publicerad 17:21, 25 jun 2020

Kungsholmsbon Amanda Colldén driver bland annat den populära podcasten ”Alla våra ligg” tillsammans med Anna Dahlbäck. Men nu under sommaren har hon även ett nytt projekt – ett ”mini-kafé” för fikasuget sjöfolk – Glassbryggan.

– Jag är en entreprenör och tycker att det är kul med projekt. För några veckor tänkte jag att alla kommer vara hemma i sommar och åka båt. Men man kan inte ta med sig glass på båten och alla älskar glass, förklarar hon satsningen.

Det nya mini-kaféet nås bara från vattnet då det ligger på bryggan på hennes pappas tomt på Sjöstugegränd, mittemot Ekensberg. Familjen har gamla anor på ön berättar Amanda.

– Vår familj var faktiskt den första som bodde på Stora Essingen. För flera generationer sedan blev vi erbjudna att köpa hela ön för 30 000 kronor men vi hade inte råd, säger hon.

Utbudet på Glassbryggan är kortfattat läsk, kaffe och så glass då förstås. Fina dagar är planen att ha öppet från 14-20 även om öppettiderna kan ändras. De första dagarna har varit lovande.

– Det har varit mycket bra. Men jag ska sätta upp fler skyltar för att båtarna ska fatta, många tror att det är en privat fest. Det går bara att ta sig hit sjövägen, men man kan ju välja att simma också. Igår kom det en pappa på en SUP-bräda med sin dotter, säger Amanda.

Planerna är att köra hela sommaren och även utöka till nästa år med att söka bygglov och bygga ut bryggan för sittplatser.