Häktad. Mannen greps på Arlanda. Foto: Claudio Britos/Sacharias Källdén

Känd Järvarappare häktad misstänkt för rån

En känd rappare från Järva har begärts häktad vid Solna tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för ett rån i Akalla i slutet av sommaren. Mannen anhölls på Arlanda flygplats i måndags, men nekar till brott.

  • Publicerad 12:25, 22 sep 2021

Den 18 augusti skedde ett rån vid Sibeliusgången i Akalla. Två personer i 20-årsåldern har sedan en månad tillbaka suttit häktade för inblandning i brottet, och sedan den 30 augusti har en känd rappare från Järva varit anhållen i samma mål i sin frånvaro, på sannolika skäl misstänkt för rån.

På måndagen den 20 september greps artisten på Arlanda flygplats.

– Polisen fick tips om att han skulle befinna sig på Arlanda. Gripandet ska ha gått lugnt till, säger kammaråklagare Lotta Karlsson vid Västerorts åklagarkammare.

Häktad med restriktioner

Lotta Karlsson vill inte kommentera själva rånet eller bevisningen närmare med hänvisning till förundersökningssekretessen, men säger att det finns risk att mannen förstör utredningen om han är på fri fot.

På onsdagsförmiddagen den 22 september hölls häktesförhandlingarna i Solna tingsrätt, bakom stängda dörrar. Efteråt meddelande Lotta Karlsson att mannen häktats, och att hon yrkat på att häktas med restriktioner.

– Det är restriktioner som innebär att han exempelvis begränsas i kontakt med andra interner, inte får ta emot besök, använda internet eller ta del av korrespondens, som brev och sådant, eftersom det även där finns risk att han förstör utredningen, säger hon.

Mannen själv var på plats under häktesförhandlingarna, där han nekade till brott och bestred häktningen.

Nu fortsätter utredningen om det misstänkta rånet, där man kommer vidta ett antal utredningsåtgärder. Vad de är specifikt vill Lotta Karlsson inte gå in på.

Åklagaren har fått till den 6 oktober på sig att väcka åtal.