Mannen identifierades. Polisen fick tag på den misstänkte och nu dömde gärningsmannen efter händelsen i Vasastan. Foto: Sacharias Källdén

Känd artist dömd för misshandel – blev rasande på elsparkcykel

En känd artist bosatt i Sollentuna har dömts för misshandel. Det var en kväll i juli i fjol som mannen slog en annan man i ansiktet på en uteservering i Vasastan.

  • Publicerad 06:20, 22 apr 2022

Det hela orsakades enligt domen av att artisten, som har flera hundratusen lyssnare i månaden på Spotify, snubblade på en elsparkcykel precis utanför uteserveringen.

Artisten har berättat i förhör att han redan var på dåligt humör och att han nu blev ännu argare och började sparka på flera parkerade elsparkcyklar. I nästa sekund tyckte han att ett sällskap på serveringen ”hånflinade och nästan skrattade” åt honom.

Enligt artisten själv gick han då fram och gav en av männen i sällskapet en knuff. Men enligt flera vittnen handlade det i stället om ett hårt slag i ansiktet.

Slaget kom helt utan förvarning enligt domen, och mannen som blev slagen fick ont och började snart känna sig ”groggy och illamående”.

Senare åkte mannen till akuten på grund av misstänkt hjärnskakning och han hade känningar i nacken och käken i några dagar efter händelsen.

Dömd mot sitt nekande

Artisten försvann iväg i tumultet som uppstod, men han kunde senare identifieras och åtalas. Nu har alltså domen fallit och tingsrätten anser att artistens version i flera delar framstår som ”svävande, spekulativ och delvis motsägelsefull”. Han dömdes därför, mot sitt nekande, för misshandel.

Straffvärdet för misshandeln är en månads fängelse, anser tingsrätten, med då det enligt frivården inte finns någon särskilt hög risk för återfall i brott fick artisten i stället villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst.

Han ska även betala 6 700 kronor i skadestånd till den misshandlade mannen.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Dömd mördare nekas permis efter grovt våld i fängelset

Nyheter Anmäld för att ha misshandlat medfånge med en stekpanna Mannen dömdes till livstids fängelse för att ha skjutit ihjäl en man vid busstorget i Sollentuna, mitt på dagen och bland människor, i februari 2020. Nu nekas han permission från Kumlaanstalten,...torsdag 26/5 9:20

Ny burgarkedja öppnar i Häggvik

Nyheter Lokalerna mot Bagarbyvägen börjar fyllas med restauranger Kroglokalerna i Häggviks handelsplats stod länge tomma, men nu börjar de sakta men säkert fyllas upp. Först ut att var Chop Chop för några veckor sedan. Och i dag, den 25 maj, öppnar hamburgarkedjan...onsdag 25/5 6:20