Kan tvingas stänga restaurangen efter branden

Cottino’s skafferi har blivit ett favoritställe för Brommaborna. Men nu kan Johan och Andrea tvingas stänga ner sin verksamhet efter att de brunnit i grannlokalen. – Det känns jäkligt tufft, säger Andrea Norell.

  • Publicerad 14:58, 13 jun 2018

Johan Cottino och Andrea Norell driver tillsammans butiken och restaurangen Cottino’s skafferi vid Islandstorget i Bromma. Sen starten i september 2016 har den varit en väldigt omtyckt kvarterskrog för Brommaborna.

Men nu kan Johan och Andrea tvingas stänga ner sin verksamhet efter att det brunnit i lokalen under Cottino’s.

Det började brinna i lokalen under restaurangen. Foto: Andrea Norell

Branden började i källaren och röken spred sig upp till restaurangen som nu behöver saneras. Branden skedde natten till fredag den 8 juni och Cottino’s har hållit stängt sedan dess.

– Vi är inte säkra på att vi kommer kunna öppna igen. Vi har förlorat mycket inkomst den här veckan då vi inte kan ha öppet och väldigt mycket av maten har förstörts under branden. Det kostar pengar att ersätta allting och vi har ingen jättebuffert. Det känns jäkligt tufft, säger Andrea Norell.

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand, vilket är en rutin när man inte vet brandorsaken.

– Vi har haft tekniker på plats men vi har inga misstänka i nuläget. Ingen person blev skadad, säger förundersökningsledare Anders Häggström på polisen.

”Vi har så fina gäster, man blir helt gråtfärdig”

När Andrea och Johan berättade om branden på sin Facebooksida fick de mycket stöd från ledsna stamkunder.

– De är flera som har hört av sig och är jätteledsna. Många har frågat hur de kan hjälpa till, en kvinna kom hit och ställde sig och diskade och en annan frågade om de kunde swisha pengar till oss. Vi har så fina gäster, man blir helt gråtfärdig av deras engagemang, säger Andrea.

Anordnar stödförsäljning

Eftersom många kunder har frågat hur de kan hjälpa till anordnar nu Andrea och Johan en så kallad ”stödförsäljning”. På fredag den 15/6 klockan 16 kommer de sälja de varor som klarat sig, olivoljor, ost, chark, senap, vinäger och mycket mer.

Fakta

Cottino's skafferi

Var: Bergslagsvägen 268 , t-bana Islandstorget

Mer information om när och hur de öppnar igen, kolla här!

 

Visa merVisa mindre