Restriktionen skulle innebära att om du bor i samma hushåll som någon som blivit smittad måste du också isolera dig. Foto: Mostphotos

Kan bli aktuellt med familjekarantän i Stockholm

En så kallad familjekarantän kan bli aktuell att införa i Stockholms län för att minska smittspridningen av coronaviruset. Det skulle innebära att om du bor i samma hushåll som någon som blivit smittad måste du också isolera dig.

  • Publicerad 10:52, 23 sep 2020

Björn Eriksson, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm, sade i en intervju med SVT Aktuellt på tisdagskvällen att regionen för diskussioner med Folkhälsomyndigheten om att det kan införas lokala restriktioner för Stockholms län.

– Det som bland annat diskuteras är hemisolering av hushållskontakter, sade Björn Eriksson i SVT Aktuellt.

Kan införas snabbt

Det skulle betyda att om du bor i samma hushåll som någon som smittats av covid-19 måste du också isolera dig. Hur lång en sådan karantän skulle vara eller när den kan komma att införas ville Björn Eriksson inte svara på.

– Det beror på hur smittspridningen utvecklar sig. Men bestämmer vi oss för det, då kan det gå ganska fort.

Under Region Stockholms pressträff på tisdagen berättade Björn Eriksson, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm, att man ser oroande tecken på att smittspridningen ökar i länet igen och han uppmanade alla stockholmare att fortsätta följa rekommendationerna.