Tränaren Sanja Trbojevic håller sin bebis lugn med majskrokar. Två meter bort försöker Josefine Lindgren Knutsson puckla på sin sparringpartner så gott hon kan.

– Håll garden Josse! Du måste våga gå in hela vägen, ropar Sana Trbojevic.

Känner ingen hårdare tjej

25-åriga Josefine Lindgren Knutson eller "Josse" är VM-mästaren i thaiboxning som i fjol tog steget vidare till MMA. "Jag känner ingen hårdare tjej" sa Sveriges största namn inom sporten, Alexander "The Mauler" Gustafsson, i en intervju tidigare i år.

Nu har Järfällabon siktet inställt på UFC – den största MMA-organisationen i världen.

– Min klubb är känd för sina stora MMA-profiler och det är väldigt sporrande att träna tillsammans med dem, säger Josse när vi möter henne nere på All Stars gym i Vasastan.

En stor familj

Bredvid henne på träningsmattan sparrar tio andra fighters. Svetten stänker när sparkar och slag delas ut till höger och vänster. Tandskydd och blomkålsöron. Några kamratliga gliringar kommer från de äldre killarna när Josse plåtas.

– Vi är alla som en stor familj här nere, säger Josse och skrattar.

När Josse var 13 år gick hon en självförsvarskurs, som senare ledde till karate.

– När mitt tävlingsintresse vaknade så vill jag trappa upp och köra hårdare. Jag bytte klubb och började med thaiboxning.

För Josse, som rönt stora framgångar inom thai-boxning, innebär klivet in i MMA att hon nu behöver lära sig brottning.

– Jag är ingen brottare, men hamnar jag på marken så måste jag kunna försvara mig. För att komma långt inom MMA måste jag bli bäst på brottning också.

I höstas gick hon sin andra MMA-match mot en motståndare från Portugal. Josse vann genom ett välplacerat knä i huvudet. Portugisiskan föll till marken. Domaren bröt och Josse vann genom teknisk knockout.

– Det kändes jätteskönt. Det här var min andra proffsmatch och det gick mycket snabbare än jag trodde.

Hur känns det att dela ut en spark som gör att motståndaren faller till marken?

– Det är en brutal sport vi håller på med. Jag måste bli en annan person när jag går in i buren. Men både jag och motståndaren går in med samma tanke. Det är hon eller jag som faller.

Nästa match kan avgöra

Även om hon har presterat bra hittills är vägen till UFC lång och brokig. Varje match är betydelsefull och hon har ständigt ögonen på sig.

– Nästa match är nu i november och vinner hon den kan det börja hända grejer, säger Sana Trbojevic.

Josefine Lindgren Knutson tränar två gånger om dagen, sex dagar i veckan. Resterande tid jobbar hon som boendestödjare på ett LSS-boende för att få ekonomin att gå runt.

– Inom MMA finns det ett stort glapp mellan att vara fattig och rik – antingen är du inne eller ute. Men det kommer att vara värt det en dag, jag kommer kunna leva på det här.