Glada cupvinnare. Kvarnbackaskolans tjejer vann finalen för tjejerna. Foto: Linda Dahlin

Kämparglädje på 3:ornas fotbollscup

Sol, samba och besök av kändisarna Blizzy och Hasti B. Treornas fotbollscup på Kvarnbacksskolan i Kista blev lyckad. – Glädje, respekt och gemenskap var ledorden för årets cup, säger läraren Helin Caltek som dragit igång den festliga fotbollsturneringen.

  • Publicerad 15:05, 17 maj 2018

Helin Caltek är lärare på Kvarnbackaskolan i Kista. För tre år sedan fick hon idén om att ordna en fotbollsturnering för att barnen på skolorna i stadsdelen skulle träffas.

I onsdags hölls 3:ornas cup för tredje året i rad på Kvarnbackaskolans fotbollsplan för elever som går i årskurs 3 på Akalla grundskola, Oxhagsskolan, Husbygårdsskolan och Kvarnbackaskolan.

 Helin Caltek (i svart klänning) och Hasti B (i solglasögon) tillsammans med elever från Kvarnbackaskolan. Foto: Linda Dahlin

120 barn kämpade på i värmen och spelade matcher. De elever som inte spelade var funktionärer och hjälpte till med arrangemanget.

– Huvudtanken är att turneringen ska få skolorna i Akalla, Husby och Kista att känna gemenskap. Ledorden för årets turnering är glädje, respekt och gemenskap, säger Helin Caltek.

Förra året kom Husbyrapparna Blizzy och Keya på besök. I år spelade producenten Hasti B musik och senare på eftermiddagen dök Blizzy upp.

– Självklart ställer man upp för barnen, jag gillar att göra såna här spelningar, säger Hasti B.

Båda artisterna blev överrösta av barnen som ville prata, och krama idolerna.

– Det känns viktigt att ge tillbaka, barnen är vår största publik, säger Blizzy.

Blizzys besök på cupen var uppskattat bland barnen. Foto: Linda Dahlin

Sambaorkestern Brazil Entertaiment peppade publik och spelare mellan matcherna.

– Alla har ställt upp för barnen skull. Vi har även haft representanter från AIK här som skänkt matchbiljetter. Bonniers bokförlag har skänkt böcker som vi delar ut som pris förutom medaljer, säger Helin Caltek.

Sambaorkestern Brazil Entertaiment peppade publik och spelare. Foto: Linda Dahlin

Trots att det var värmebölja kämpade alla spelare på under matcherna. Vinnare i cupen blev värdskolan, Kvarnbackaskolan, där både tjejernas och killarnas lag vann.

– Dagen blev väldigt lyckad, det tar mycket kraft och energi att arrangera men ger en enorm glädje att att se barnens glädje. Jag kommer att köra nästa år igen, säger Helin Caltek.

  Anid, Ismael, Ines och Sabrina visar upp pokalerna som delades ut till de vinnande lagen. Foto: Linda Dahlin